AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı “adalet” nöbeti 143’üncü gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne yerleştirilen beton blokların önüne gelen anne ve oğlu, yere bıraktıkları “Herkes için adalet”, “Bir anne 143 gündür Urfa Adalet Sarayı önünde adalet nöbeti tutuyor. 2 evladı ve eşi hastanede katledildi, katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” dövizleriyle nöbeti başlattı. 

3 YILI AŞKIN SÜRE 

Adli tatil ve havaların sıcak olmasına karşı adalet mücadelelerini kesintisiz sürdüren Şenyaşar ailesine bugün dosya avukatları Serhat Kurt da eşlik etti. Kurt, saldırı ile ilgili dava dosyaları ve ailenin adalet mücadelesini değerlendirdi. Katliamın üzerinden 3 yılı aşkın süre geçtiğinin altını çizen Kurt, “Şenyaşar ailesine ait iş yerinde yaşanan katliam ve Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşananlar, iki ayrı dosyaya ayırıldı. İşyerinde yaşanan olaydan kaynaklı saldırıya uğrayan Fadıl Şenyaşar tutuklandı. Aynı dosyadan Enver Yıldız da tutuklandı ancak nasıl teslim olduğunu bütün Türkiye kamuoyu biliyor. Savcılık ile yapılan görüşmeler sonucu bir gövde gösterisiyle adliyeye gelerek teslim oldu. Hastane boyutu ile ilgili dava dosyası açılmadı” diye belirtti. 

GİZLİLİK KARARI

Ailenin 45 dereceyi bulan sıcaklara rağmen 143 gündür Urfa Adliyesi önünde “adalet” nöbeti tuttuğunu vurgulayan Kurt, “Aile ile birlikte defalarca savcılık ile görüşme talebimiz oldu ancak yerine getirilmedi. Aile burada 5 defa gerekçe sunulmaksızın, keyfi olarak darp edilip gözaltına alındı, kimi zamanlar ise hastaneye kaldırıldı. Anne Emine Şenyaşar, 65 yaş üstü olması ve sağlık sorunlarına rağmen adalet mücadelesinden biran olsun vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Biz dosya avukatları olarak hastane boyutu ile ilgili dosyada gizlilik kararının kaldırılması için defalarca başvuruda bulunduk. Malatya’da 2 Nisan 2021 tarihinde dosyada eksikler olmasına rağmen karar çıktı. Temennimiz şu yönde; hastane dosyası üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması. Bu, istinafta bulunan dosyanın sonucunu da değiştirir” ifadelerini kullandı.  

BAROLARA ÇAĞRI 

Yargı mercilerinin “korku iklimi” içinde olmalarından kaynaklı hastane boyutuyla ilgili gizlilik kararının kaldırılmadığını dile getiren Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Savcılar, dosyayı açmaya yanaşmayarak asıl faillerin ortaya çıkarılmasının önüne geçmektedir. Biz ailenin avukatları ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) olarak ilk günden bu yana olduğu gibi ailenin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim çağrımız bütün baro, hukuk örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının ailenin yanında olmalarıdır.”

Adliyeye yolu düşen yurttaşların “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırdığı alanda, aileyle bir süre nöbet tutan Kurt, daha sonra adliye binası önünden ayrıldı. 
 
YARIN GEÇ OLABİLİR

Aile ayrıca sanal medya hesaplarından, “Anne 143 gündür Şanlıurfa Adliyesi önünde, ağıtlarına  dayanamayan kaldırım taşları eridi. Talebi net; çocuklarını ve eşini hastanede katleden katillerin yargı önünde hesap vermesini istiyor. Yarın geç olabilir. HEMEN ŞİMDİ ADALET!” mesajı paylaştı.

Kaynak: MA