HDP eski eşbaşkanı Sekahattin Demirtaş Twitter hesabından yaptığı açıklama ile “Kürt Sorunu bitti” tartışmalarına katıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm süreci için HDP'nin muhatap alınması gerektiğine dair sözleriyle başlayan tartışmaya birçok isim katılmıştı.

“TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR SORUN YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Taytip Erdoğan da “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye'de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim." demişti.

DEMİRATAŞ’TAN YANIT

Selahattin Demirtaş Twitter hesabından tartışmaya şöyle katıldı:

1- Merhabalar. ARAM Yayınları, aralarında Pollyanna, Robin Hood ve Pinokyo’nun da olduğu çocuk klasiklerini Kürtçeye çevirip yayımlamış. Bana da gönderdiler, sağ olsunlar.

2- Kitap alacak imkanınız yoksa lütfen bana ulaşın. Sizlere 10 kitaplık bu setle birlikte Kürtçe sözlük ve gramer kitabı da gönderebilirim.

3- Bakın, bu önerdiğim Kürtçe çocuk romanlarını okuyup anlayabilecek Kürt çocuğunun sayısı o kadar az ki artık. “Asimilasyon bitti” diyenler, “Kürt sorunu çözüldü” diyenler yalan söylüyorlar. Lütfen biraz empati yapın, kendi çocuğunuza da anadilinin unutturulduğunu bir düşünün.

İşte o mesajlar: