Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmişken, anket şirketleri de araştırma sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor.

Son ankete göre, seçim ikinci tura kalırsa, Kılıçdaroğlu kazanıyor.

Birçok araştırma şirketi gibi İstanbul Ekonomi Araştırma’nın hazırladığı Türkiye Raporu da 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçim sonuçlarına dair sondajlar yapıyor.

Bugün abonelere duyurulan Türkiye Raporu’nun son araştırmasında seçimleri ikinci turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağının tahmin edildiği bildirildi.

Geçen ay Kılıçdaroğlu’nun dokuz puan (yüzde 54,5’a yüzde 45,5) gerisinde olan Erdoğan’ın bu ay farkı 5,1 puana (yüzde 52,9-yüzde 47,1) indirdiği görülüyor.

İNCE’NİN OYU NASIL SEYREDİYOR?

İlk turdaki en büyük sürpriz ise Muharrem İnce’nin elde ettiği oy miktarı. İlk kez bir ankette Memleket Partisi Genel Başkanı yüzde 11 olarak ölçüldü.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan iki araştırmada İnce, yüzde 10’un altında görülüyordu. Özer Sencar’ın yöneticiliğini yaptığı Metropoll, Memleket Partisi Genel Başkanı’nın ilk turdaki oy oranını yüzde 5 bulurken yine birkaç gün önce yayınlanan Yöneylem’in “Türkiye Siyaset Paneli” araştırmasında ise aynı isim yüzde 8,5 olarak yansımıştı.

YÖNEYLEM’E GÖRE KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN’IN 10,2 PUAN ÖNÜNDE

Yöneylem araştırmasında da seçimi ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı görülüyor. O araştırmada Kılıçdaroğlu ikinci turda yüzde 55,1 oya ulaşırken Erdoğan yüzde 44,9’da kalıyordu.

Yöneylem’in araştırmasında Muharrem İnce’nin seçmen grubunun yüzde 60’tan fazlası ikinci turda Kılıçdaroğlu’na yöneldiği saptanırken Erdoğan’a yönelen seçmen oranı ise yüzde 14,7 olarak panele yansıdı.