Amerikalı oyuncu Sean Penn, Ukrayna için savaş uçağı alınması konusunda milyarderlere çağrıda bulundu. “Bir tane milyarder Ukrayna'daki bu savaşı bitirebilir" diyen Penn, Twitter paylaşımında 300 milyon dolar karşılığında 12 adet F-15 veya F-16 uçağı alınabileceğini söyledi. 

Penn, söz konusu çağrıyı Ukrayna ordusunun “zafer elde etmek için” F-15 veya F-16 uçaklarına ihtiyaçları olduğunu söylemesinden sonra yaptı. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Perşembe günü attığı bir tweette, pilotlarının iki ya da üç haftalık bir eğitim ile bu uçakları uçurabileceğini söyledi.

Penn, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına dair belgesel çekimleri için şubat ayı sonunda Kiev'e gitmişti. İşgalin ilk gününde, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenksiy ile bir araya gelmişti. Penn, geçen hafta, Zelenskiy'nin bu yılki Oscar Ödülleri töreninde konuşturulmaması halinde törenin boykot edilmesi gerektiğini belirtmiş, böyle bir durumda kendi ödüllerini herkesin önünde eriteceğini söylemişti. Zelenskiy'nin törende konuşma isteği geri çevrilmişti.