Öncelikle Roboski köyü ve çevresindeki sonra tüm Kürdistan’da operasyon bölgelerine götürülmek istenen koruculara seslenmek istiyorum.

Bakın, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Çeman (Başaran) köyünde askeri yetkililerin operasyona çıkma baskısını kabul etmeyen 71 köy korucusu, hazırladıkları istifa dilekçelerini Beytüşşebap Kaymakamlığı'na teslim etti. Siz de Beytüşşebap korucuları gibi savaşın bir parçası olmayı ret edebilirsiniz.

Beytüşşebap'ta subay kardeşini kaybeden yarbayın bile bu savaşın neden yapıldığını sorguladığı bir aşamadayız . Her gūn şehitlere övgūler yapanlar, her gün halka çağrı yapanlar çok istiyorlarsa savaşa kendileri gitsin.

Bu bölgenin insanı olmasa saray için yapılan bu savaşta asker bir adım yol alamaz. Saray için yapılan savaşın parçası olmayı ret edin. Yoksa bölgemizde akan kanın sorumluluğundan kaçamazsınız.

28 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşen Roboski katliamından sonra , bence devlete ders olsun diye tüm korucuların silah bırakması gerekiyordu. Bölgede uzun süredir yaşadığımdan korucuların bu savaşa dahil olmak istemediğini iyi biliyorum. Köyleri ve çoğunun yaylaları yasaklı olduğundan, tek geçim kaynakları korucu maaşı olduğundan istedikleri gibi hareket edemiyorlar.

Ama yanlıştan dönme şansınız var. Bugün değilse hiçbir zaman diyerek savaş bölgelerine gitmeyi ret edin, yoksa kimseye bu durumu açıklayamazsınız.

Cizre'de 7 yaşında öldürülen çocuğun ve öldürülen tüm sivillerin vebalini taşıyabilirim diyenler askerle operasyona çıkmalı, savaşa ve işlenen suçlara ortak olmayı sürdürmelidir.

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesi ile bir çıkış yapın ve ezberleri bozun. Ayrıca savaş suçuna ortak olmak istemiyorum diyorsanız, Çeman köylüleri gibi nedenlerinizi açıklayarak operasyonlara çıkmayacağınızı açıklayın. Zorlamaların devam etmesi durumunda ise Kaymakamlığa toplu şekilde istifanızı verin. Bu davranışınızın barışa katkısı tarifsiz olacaktır.

Nasıl ki devlet yetkilileri Roboski katliamı sonrası yüklüce bir para verip bu işten kurtulacağını düşünmüş, ihtiyacı olduğu halde Roboski aileleri bu parayı almayarak devlete büyük bir ders vermiş ise, bugün de aynısını bölge korucuları savaşa ortak olmayarak verebilir.