Roboski katliamının 99. haftasına girerken AKP’ye yakışır bir açıklama geldi. Sözde insan haklarından sorumlu yetkilisi “94 Şırnak katliamı Roboski' ye emsal olamaz oluşturamaz” diyor.

“Biz her şeyimizle Roboski'deydik” diyen sözcü doğru söylüyor, her şeyleriyle ‘nasıl katliamı sümen altı edebiliriz’ diye başından beri uğraş içerisindeler. Tüm güçlerini katliamı aydınlatmak için değil aydınlatmak isteyenleri tecrit etmek için seferber ettiler.

Bu durumu bilmeyen, görmeyen kalmadı. Hala aileler ve biz mahkemeler kapısında adalet arayışı içerisinde olduğumuz için cezalandırılıyoruz.

Alt ve üst komisyon ise işini çok iyi yaptı, mahkemeye örnek olabilecek kararı alıp onayladılar. Hatta hatta bu raporu BDP-CHP'nin dışında MHP bile kabul etmemişken, uzun süre uyuttuktan sonra tam çözüm sürecinin başladığı bir dönemde ‘her şey kazaydı’ manasında bir raporu gürültüye getirterek kamuoyunun bunu böyle kabul etmesini istediler...

AKP' DE OYUN BİTMEZ

Aileler ile birçok kez görüşüp, ‘bakın bizimle görüşüyorlar o zaman katliamı biz yapmadık’a getirmeye çalıştılar. Bunun için Emine Erdoğan'dan alın da, Başbakan’a kadar bu şekilde o görüşmeleri değerlendirdiler.

Aileler bunu göremediler, çünkü katil bir ruha sahip değillerdi. Bu oyunlardan uzak sadece adalet istiyorlardı. Aileler ile her görüşme katliamı soğutmak ve sümen altı etmek için AKP’nin sabır içerisinde yürüttüğü bir oyundu.

Daha önce aynı oyun Roboskili çocukların eğitim bursu için de düzenlenmişti. İstanbul'da aileler görüşmeler yaparken bir sinsi AKP zengini baron ailelere sokuldu ve ‘tek derdim sizin gençlerinize yardım etmek’ dedi. Roboskili aileler çıkarsızdı ve oyunlardan habersiz bu iyilik zannettikleri şeyi kabul etti.

Bir gün aileler adalet arayışları için meclise gurupları ziyaret için gittiklerinde AKP gurubu ile de görüştüler. O gün AKP'ye ‘hesap ver çocuklarımızı nasıl öldürdünüz?’ dediler. Bunun üzerine AKP sözcüsü ‘siz ne diyorsunuz biz sizin çocuklarınızın bursunu bile veriyoruz’ deyince aileler o paranın nasıl kendilerine geldiğini anladılar. Bunu anladıklarında olduğu gibi parayı reddettiler.

Başbakan ve içişleri bakanının açıklamalarını asla unutmayın. Katliamda yaşamlarını yitiren çocuklar için demediklerini bırakmadılar: ''Teröristlerin piyonları'', ''ölmeseler yargılanacaklardı'', ''her kürtaj bir Uludere'dir''.

Bir süre sonra Roboskili aileler onların beklemeyeceği kadar dik duruş sergileyince, danışmanlar devreye girip, oyunun saldırı tarzını değiştirdiler. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün zannedersem Roboski katliamının ilk dönemlerini görmek istemiyor. Kendisi de o günlerde yaptığı ziyarette ailelere adalet sözü vermişti bugün hatırlamasa da...

Üstün ne diyor ''AİHM'in mevcut kararında 'insani olmayan ve aşağılayıcı muamele yapılmıştır' deniliyor. Uludere olayında ise böyle bir durum yoktur. Olaydan sonra Meclis'te komisyon kurulmuştur, olay incelenmiştir. Komisyon raporunda da olayla ilgili hatalar sıralanmıştır. Bakanlar, Başbakanımızın eşi oraya gitmiştir. Orada yaraları sarmak için adımlar atılmıştır. Hükümet, kamu kurumları her aşamada mağdurların yanında yer almıştır. ''

Şimdi günü kurtarmak için kurulan alt komisyonlar ve bunu onaylayan üst komisyonlar hatta gözü yaşlı Emine hanımlar ve Erdoğan'ın ayarlamalı görüşmeleri, İnsan hakları komisyonunun başkanı olan Üstün'ün bu açıklamaları ile daha anlaşılır olmuştur.

AKP tam bir dezenformasyon ve savaş hükümeti olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Roboskili aileler de bu süreçte birçok kez sınandı ve hepsinden alınların akıyla çıktılar.

YALAN AYNALARINI ROBOSKİLİ AİLELER KIRDI

Roboskili aileler en son bu yanlarını Uludere adliyesinde gösterdiler. 500. gün ile ilgili yaptıkları eylemler bahanesiyle yargılamalar için adliyeye geldiklerinde mahkemeye '' Siz önce katliamcıları yargılayın sonra bizi yargılayın, o güne kadar mahkemenizi tanımıyoruz'' dediler.

Roboski katliamında öldürülenlerin 19'u 18 yaşın altında çocuklardı. AKP’nin İnsan Hakları Komisyonu Başkanı’nın Çocuk Hakları Günü’ne denk gelen yukarıdaki açıklamayı yapması kısaca özetlediğim bu okumayı yaptıktan sonra ne kadar manidar değil mi?

Bir dönem telekomünikasyon yaygın olmadığı için ''Terör köy yaktı'' yalanlarıyla insanları kandırıyorlardı. Bugün de dezenformasyonla yine insanlar kandırılmaya çalışıyor. Fakat yalanlar artık saklanacak gibi değil, bilişim bugün artık her şeyi aşmış durumda, bir de hala kontrol edemedikleri bir özgür medya var. Onlar ve sosyal medya sayesinde yaratmak istedikleri karanlık tutmadı. Bu olmayınca yukarıda anlattığım ve anlatmadığım birçok oyunu devreye soktular. Ve sokmaya da devam edecekler. Bilmedikleri şu ki artık 94 yılları geride kaldı. 

Yalanlarınızla her gün biraz daha burnunuz büyüyor, aynalarınız sizi kandırıyor, burnunuzu kısa zannediyorsunuz.

Sizin dev yalan aynalarınızı Roboskililer, Kürt halkı ve dostları paramparça etti.

Kral artık çıplak, birileri hükümete bunu söylesin.