G.SARAY, son F.Bahçe maçındaki hatasını tekrarlamadı; baştan sona üstün olduğu bir maçı kolay bir şekilde kazandı. Herakleitos’un “Aynı suda iki kere yıkanılmaz” deyişinden hareketle, aynı suda 2. kez boğulmadı. Burada hiç kuşkusuz Selçuk’un F.Bahçe’ye attığı golü erken bir zamanda tekrarlaması belirleyici oldu.

-EĞER gol geç gelse veya hemen ardından yine Selçuk sayesinde Necati’nin kafayla attığı 2. gol olmasa G.Saray yine zorlanabilirdi. Selçuk demişken, bu oyuncunun Trabzonspor maçlarında özel olarak coştuğu çok açık. Normalde Eboue’ye yazılması gereken üçüncü golde de onun payı büyüktü.

-NE var ki maçın yıldızı Selçuk değil Eboue’ydi. Fildişili bu usta oyuncusu zaten genel olarak iyi olan G.Saray’da hünerlerini büyük ölçüde gösterme fırsatı buldu. Colman’ın golünün hemen ardından attığı golle belki de maçın kaderini bir kez daha değiştirdi.

-G.SARAY aslında bu yılki ortalama oyununu sergiledi fakat ilk yarıda Trabzon son derece berbat olduğu için üstünlüğü bariz olarak ortaya çıktı. Halbuki aynı Trabzon’u Arena’da dişli ve hırslı görmüştük. Beşiktaş’ı yenerken de fena değillerdi. Peki bu bariz düşüşü neye bağlamak lazım? Burak’ın sakatlığı önemli ama tek başına açıklayıcı değil.

-BUNU esas nedeni tam bir saçmalık olan play-off uygulamasıdır. Şampiyonluk iddiası kalmamış, Trabzon motivasyonsuzdu. F.Bahçe ve G.Saray’ın Beşiktaş ve Trabzon’la yapacakları diğer maçların da dünküne benzemesi epey yüksek bir ihtimaldir.

MESNETSİZ İDDİA!

-ÖZELLİKLE ilk yarının ardından sosyal medyada F.Bahçe taraftarlarının Trabzon yönetimini ‘hatır şikesi’ yapmakla suçladıklarına tanık olduk. Bu suçlamanın son derece mesnetsiz ve haksız olduğu kanısındayım. Nitekim ikinci yarıya iki değişiklikle başlayan Trabzonspor daha diri ve istekliydi. Eğer G.Saray panik yapsaydı skor değişebilirdi.

-ANLAŞILAN Kadıköy’deki finale kadar bu tür nafile karşılaşmalar sürecek ve herkes birbirine bu tür suçlamalar yöneltecek. Görüldüğü gibi, şike tartışmalarına son vereceği ileri sürülen play-off denen saçmalık tam tersine bu iddiaları azdırıyor.