Eskişehir'de Valiliğin denetimindeki parkta yoga yapan yurttaşlar, CİMER'e şikayet edildi. Güvenlik yurttaşları engellerken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaşananlara tepki göstererek yurttaşlara destek verdi.

Eskişehir yerel basının yer alan haberlere göre, bu sabah saatlerinde Dede Korkut Parkı’nda bir grup kadın, yoga yapmak için bir araya geldi. Güvenlik görevlileri grubun yanına giderek, parkta yoga yapamayacaklarını söyledi. İkna için konuşan grup üyelerine özel güvenlik görevleri tarafından, “Sizi CİMER’e şikayet etmişler” yanıtı verildi.

Yaşananların sosyal medyaya yansıması üzerine CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Eskişehir Valiliği'nin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanlar CİMER’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, olayı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz” dedi.