CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından halka hitaben yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Özel, "Bu partinin kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Ben, onun emanetinde görev yapıyorum. Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin, vatanseverlerin partisi CHP'nin adayı Zekai Sana'dır" diyerek, seçmenlere net bir yönlendirme yaptı.

Ordu'nun tek kadın belediye başkan adayı Leyla Başkan'ı özellikle vurgulayan Özel, onu Ordu'daki bütün kadınlara ve kadın haklarına saygılı erkeklere emanet ettiğini söyledi. Özel, iki adayın birbirine rakip gibi gösterildiğini ancak aslında aynı politikaların ürünü olduğunu ifade etti. Özel, "İki kötüden birini tercih etmek yok. AK Parti kazanmasın diye karşısındaki birine destek vermek, partimize ihanettir" diyerek, CHP'li seçmenlere seslendi.

Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

Partinin adayının Zekai Sana olduğunu tekrarlayan Özel, CHP'li seçmenlerin bu adaya oy vermesinin önemini vurguladı. Ayrıca, Özel Ordu'da altın madenciliği ve açık ocak işletmeciliğine karşı olduklarını, bu konuda mücadele edeceklerini belirtti. "İki aday da altın şirketlerinin gizli adayıdır" diyerek, seçmenleri uyardı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin adaylarına oy verilmesi gerektiğini söyledi.