Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Optimar’ın 22-26 Eylül tarihleri arasında 2 bin 231 kişi üzerinde yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

"Optimar’ın anketi AK Parti’nin haziran ayından itibaren yakaladığı yükselişini sürdürdüğünü ortaya koydu" diyen Selvi'nin aktardığına göre; "Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna kararsızlar dağıtıldığında ankete katılanların yüzde 37.8’i AKP cevabını verirken, CHP yüzde 25.9’la ikinci sırada yer aldı.

HDP'nin yüzde 11 çıktığı ankette İYİ Parti yüzde 9.8’le dördüncü sırada yer aldı. MHP diyenlerin oranı ise yüzde 9.5’e yükseldi.

Selvi, "Bahçeli'nin Sivas, Bursa ve Erzurum mitingleriyle sahaya inmesi ve 6’lı masanın üzerindeki HDP gölgesi, milliyetçi seçmenin MHP’ye doğru yönelmesine neden oldu"yorumunu yaptı. 

Optimar'ın anketine göre; AKP, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 47.9 çıkarken, CHP, İYİ Parti, DP, DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi’nden oluşan Altılı Masa'nın oy oranı ise 37.8 çıktı. Selvi, "HDP yüzde 11’le kilit parti konumuna yükseldi" yorumunu yaptı. 

"ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU SIÇRAMA YAPTI" 

Anketteki Cumhurbaşkanı anketini de paylaşan Selvi, "Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun sıçrama yaptığını" söyledi. 

Selvi, şöyle devam etti:

"Optimar’ın anketinde ise iki önemli veri dikkatimi çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan üç puanlık bir sıçrama gerçekleştirirken Kılıçdaroğlu ilk kez ikinci sıraya yerleşti. Bu veriler seçmenin 2023 seçimlerini Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun yarışı olarak gördüğünü ortaya koydu.

'Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vereceğim' diyenlerin oranı yüzde 39.7’ye yükseldi. Bir ay önce Erdoğan’a destek yüzde 36.48’ken bu oran 3.3’lük bir sıçrama ile yüzde 39.7’ye çıktı.

Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 14.7’ye yükseldi. Bir ay önceki yüzde 14.5 olan desteğini 0.2 puan artırarak yüzde 14.7’ye yükselten Kılıçdaroğlu böylece ikinci sıraya yerleşti. Mansur Yavaş ise uzun süredir sürdürdüğü ikinciliği Kılıçdaroğlu’na kaptırd