Yeniden siyasete dönme hazırlığında olan Tansu Çiller'in potansiyel oy oranına ilişkin Optimar Araştırma'nın yaptığı 'anket'in sonucunu Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür köşesinden paylaştı. Övür, Optimar'ın anketine göre Çiller'e oy vereceklerin oranının yüzde 5.6 bandında olduğunu yazdı.

Söz konusu anketin sonucuna ilk tepki, AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Bir ankete göre; Tansu Çiller parti kurarsa oy vereceklerin oranı %5.6 imiş. Bu gazı kim veriyor, inanın bilmiyorum. Neyse… Siyasetin bunaltıcı gündemi arasında tebessüme de ihtiyaç var."

DAŞDEMİR'DEN 'FETÖLÜ' YANIT

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ise "Düne kadar FETÖ’nün gazıyla kitap üzerine kitap yazan eleman bizi gaz vermekle suçlamış" diyerek, Tayyar'a yüklendi.

Daşdemir, anketlerinin güvenirliğinin sorgulanmasına ilişkinse şunları yazdı:

"Biz Optimar olarak Türkiye’nin Nabzı’nı tutuyoruz. Geçmiş seçimlerde defalarca kez Türkiye’de en yakın seçim tahmini yapmış bir ekip olarak nabzı tutmaya da devam edeceğiz.

Sırtımızda yumurta kafesi (yumurta küfesi demek istiyor) yok. Yani kimseye de eyvallahımız yok. Hesabımızı Yüce Allah’a vereceğimiz düşüncesi ile hareket ederiz.

Bizim burada sorduğumuz kamuoyunda konuşulan isimlerin kamuoyundaki potansiyelidir. Eğer basit düzeyde araştırma okur yazarlığınız yoksa yaptığınız gazetecilik de siyaset de boş."

'KİMSEYE FETÖCÜ DEMEDİM'

Daşdemir, tweetine gelen yorumlar üzerine ise "Ben kimseye FETÖ’cü demedim aşağıdaki twitlerde ‘mal bulmuş Magrabi’ gibi atladınız hemen" paylaşımını yaptı.