Nissan Qashqai, 2007 yılında sınıfının öncüsü olarak piyasaya çıktı. Nissan alçaltılmış SUV modellerine karşı orijinal bir fikir olarak yükseltilmiş hatchback olan Qashqai’yi tasarladı. Daha geniş iç hacimli ve daha dinamik bir model olan Qashqai, ilk başta şüphe uyandırsa da öncü modelin oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün. Qashqai’nin elde ettiği başarı hemen diğer markalar tarafından benzer modellerin piyasaya sürülmesine neden oldu. Nissan Qashqai özellikleri ile üçüncü neslinde de ilgi çekici olmayı devam ettiriyor. Kia Sportage, Renault Kadjar, Honda CRV, Mazda CX-5, Toyota C-HR ve Opel Grandland gibi ciddi rakiplere sahip olan Qashqai başarısını sürdürüyor.

Nissan Qashqai Tasarımı

Qashqai’nin en büyük değişimi aracın ön kısmında meydana gelmiş. Nissan’ın diğer modellerinde de görülen V-Motion ızgara, geriye doğru uzanan ince aydınlatmalar ve devasa hava kanalları ile Qashqai farklı bir ön görünüşe sahip. Aracın yuvarlak hatlarına rağmen ızgara ve aydınlatma çizgileriyle hareketli bir ön taraf tasarımına sahip olduğunu söylemek mümkün. Arka tarafta ise alışkın olduğumuz SUV görünümü etkisini belirgin şekilde devam ettiriyor. Yüksek görünüm ve bagaj kapılarına doğru devam eden geniş arka aydınlatmalar Qashqai’ye modern bir görünüm kazandırıyor.

Nissan Qashqai ölçüleri ile geniş ailelerin beklentilerini karşılıyor. 4425 mm uzunluğa, 2084 mm genişliğe, 1625 mm yüksekliğe ve 2665 mm aks mesafesine sahip olan araç son derece büyük bir dış görünüme sahip. Aracın dış ölçüleri iç alanında da belirgin bir konfor yaratıyor.

Nissan Qashqai İç Alan

Nissan Qashqai’nin güçlü yönlerinden birisi de iç tasarımı. Aracın teknolojik bir ekranı mevcut ancak bu her fonksiyonun dokunmatik olarak kontrol edileceği anlamına gelmiyor. Özellikle küçük ekranların kontrolünün zor olduğu düşünülürse fiziksel düğmeler oldukça doğru bir tercih olmuş. Aracın iç alanında kullanılan materyaller yumuşak bir dokunuş sunuyor. Gösterge paneli de artık bu modellerde neredeyse standart hale gelen özelleştirilebilir dijital gösterge olarak tercih edilmiş. Aracın iç hacmi oldukça geniş. 90 derece açılan kapılar sayesinde iç alana erişim kolay ve arka tarafta da sınıf ortalamasının üzerinde bir alan mevcut. Nissan Qashqai bagaj hacmi 401 litre ve arka koltuklar yatırıldığında bu hacim 1598 litreye yükseliyor.

Nissan Qashqai Motor Seçenekleri

Nissan Qashqai hangi motoru kullanıyor?” sorusu aslında tek bir cevaba sahip. Qashqai sadece 1,3 DIG-T158PS benzinli motor ile geliyor. Ancak 6 ileri manuel vites, X-Tronic CVT otomatik vites ve otomatik vitesin 4X4 gibi alternatifleri mevcut. 1,3 DIG-T motor 116 beygir güç üretiyor. Tork değerleri ise manuel vitesli seçenekte 1800 - 4000 dv/dk arası 260 Nm, otomatik vitesli seçenek ve 4X4 1800 - 3750 dv/dk arası 270 Nm şeklinde. Nissan Qashqai teknik özellikleri, modelin sınıfının öncüleri arasında gösterilmesinin gerekçesi olarak kabul ediliyor.  

Hayallerinizdeki Araca CARVAK Güvencesi ile Sahip Olun

Kurulduğu günden itibaren her yıl %100’ün üzerinde büyüme oranına sahip olması ile dikkatlerini üzerine çeken KARVAK, kıta dışı ilk yatırımı için Türkiye’yi tercih etti ve Türkiye’de CARVAK adı ile faaliyetlerine başladı.

Türkiye pazarına 18 farklı hizmet noktası ile giriş yapan şirket, 2. el araç alım ve satım süreçlerine getirdiği yenilikçi ve güvenilir bakış açısı ile beğeni kazanıyor. Aylık 2000 araç kapasiteli yenileme merkezi ile 2. el araçları sıfır standartlarında yenileyen firma aynı zamanda Garanti Bankası, İş Bankası, Fibabank gibi Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşları ile yaptığı anlaşmalarla da beğeni kazanıyor.