Gazeteci Murat yetkin, Mersin’de polisevine düzenlenen silahlı  ve bombalı saldırıyı değerlendirdiği bugünkü yazısında “PKK’nın Mersin saldırısını üstlenmesi, eylemin hem güvenlik hem istihbarat hem de siyaset boyutları ve arka planına dair yeni bilinmezler ortaya çıkardı” dedi.

Yetkin, PKK’nın üstlendiği saldırının ardından birbiri  ardına gelen suçlama ve açıklamaları derlediği yazısında, “İşin bir ilginç yanı da AK Parti hükümetinin Mersin eylemi sonrası hedefinde HDP’den çok CHP’nin yer almasıydı” diye yazdı.

Yetkin, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer CHP’li. Kılıçdaroğlu 2023 seçimine doğru mitinglerini verdiği önemi göstermek için Mersin’den başlatmıştı. Saldırının ertesi günü başında CHP’li Vahap Seçer’in bulunduğu Mersin Büyükşehir Belediyesine yönelik bir polis operasyonu başladı. Operasyonun saldırıyla ilgisi yoktu, daha çok akçalı iddialarla ilgiliydi. Ama hem zamanlaması hem de (özellikle MHP’lilerin) ‘işten çıkarılıyoruz, yerimize HDP’liler alınıyor’ iddiaları İçişlerinin bu algıyı yönetmesini sağladı” değerlendirmelerinde bulundu.

Yetkin, “Bir de soru: PKK’nın kendi militanı olduğunu açıkladığı Dilşah Ercan acaba nerede ‘görevli’, kimin ‘görevlisi’?” sorusunu gündeme getirdi.