Tıpta Augmentasyon plastisi olarak meme büyütme operasyonu, meme hacmini arttırmak için yapılan cerrahi işlemdir. Uygulamada meme implantları, meme dokusunun ya da göğüs kaslarının altına yerleştirilir. Ameliyatın yapılması için birçok farklı neden vardır kadınların özgüven problemi ilk sırada yer alır. Gereğinden fazla küçük ya da fazla büyük memeye sahip olan kadınlar ya da meme kanseri ameliyatı sonrasında tercih edilen operasyon beklentileri karşılar.

Meme Nasıl Büyütülür?

Ameliyatta vücudun kendinden karşılanan yağ dokusu ve kök hücreden yararlanıldığı gibi aynı zamanda silikon ya da tuzlu su içeren implantlarda kullanılmaktadır. Vücut dokusu kullanılan ameliyatlarda karın kısmının iki yanında bulunan yağ tabakasının alınan yağlar meme dokusuna yerleştirilir. Yeni yerinde dokuların kalıcı olabilmesi için damarlar ile beslenmesi gerekir. Bu yüzden yeni bir damarlanma oluşturmak adına kök hücreler ile birlikte nakledilmelidir. İmplantlar ile yapılan uygulamada ise silikon kılıf içerisinde yer alan tuzlu su silikon jel içeren implantlar yerine yerleştirilir. Tuzlu su içeren implantların yerleştirilmesinden sonra steril salin sıvısı ile doldurulması gerçekleşir.

Meme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme büyütme operasyonunda implantı yerleştirmek için cerrah 3 farklı yerden herhangi birini kullanarak tek bir kesi atar. Bu kesiler;

  • Göğsün altındaki kıvrımdan
  • Kol altında
  • Meme ucunun etrafında olabilir.

Kesinin atılmasının ardından cerrah tarafından göğüs dokusu, göğüs kaslarından ve bağ dokusundan ayrılır. Göğüs duvarının dışında cihazın arkasında ya da önünde cep oluşturulur Cerrah implantı cebe yerleştirerek göğüs ucuna arkasında ortalar. Silikon implantlar daha önceden silikon jel ile doldurulur ama boş olarak memeye yerleştirilen salin implantlar işlem tamamlandıktan sonra steril tuzlu su ile doldurulur. Meme büyütme ameliyatı göğüs boyutunu ve şeklini değiştirir ameliyat sonrası gerçekleşen kilo kaybı ya da kilo alımında göğüs görünümü değişebilir bunun için düzeltme ameliyatları gerçekleştirilir.

Meme Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi meme ameliyatlarında da belirli risk ve komplikasyonlar mevcuttur. Karşılaşılan bir takım riskler;

  • Meme ağrısı
  • Enfeksiyon
  • Memede ya da meme ucunda his değişikliği
  • Implant kaçağı ya da rüptürü
  • Meme implantının şeklini bozan skar dokusudur.