Tropik Grace kasırgası sebebiyle Meksika'da en az 8 kişi hayatını kaybetti. Kasırga ülkenin doğusunda etkili olurken, yoğun yağış ve şiddetli rüzgarlar da elektrik kesintileri ve sellere neden oldu. Kasırga nedeniyle ölümler ve en büyük hasar Veracruz eyaletinde yaşandı. Eyalette şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar yerlerinden söküldü. Kasırga daha sonra iç kesimlere doğru ilerlerken tropik bir fırtınaya dönüştü.

Kasırga ülkenin başkenti Mexico City'nin kuzeyine doğru ilerlerken şiddetli rüzgarlar ve sağanak yağışların daha fazla noktada sele neden olduğu bildirildi. Meksika anakarası kıyılarında rüzgarın hızı saatte saatte 200 km'ye kadar çıktı. Hükümet hayatını kaybeden sekiz kişiden altısının aynı aileden olduğunu duyurdu.

Veracruz'da bulunan sahil kasabası Tecolutla sakinleri, kasırganın yıkıcı olduğunu söyledi. Laura Jacinto isimli Meksikalı, "Düşen ağaçların sesini duyabiliyordunuz. Çok kötü, çok korkunç seslerdi. Çok korktum" diye konuştu. Başka bir bölge sakini olan Adolfo Lopez ise, "Çatı vesaire her şey gitti. Kasırga şeyi beraberinde götürdü" dedi. Geçtiğimiz hafta Yucatan Yarımadası'nı da vuran kasırgadan Haiti, Jamaika ve Cayman Adaları da etkilendi.

BBC Türkçe