Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisini aday göstermesi hakkında açıklamada bulundu.

Yavaş, "Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı; ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu açıklamalar rızam ve bilgimin dışındadır; çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim" dedi.

Mansur Yavaş ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün bir araya geldi. Yavaş ile Akşener, görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Mansur Yavaş, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın çıkışı sonrası kendisininin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tartışılmaya başlaması hakkında, "Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere, ne genel başkanlarına laf söylemeli, içişlerine karışmalı, işini yapmalıdır. Herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Bazen bu tür konuşmalara şahit oluyoruz ama çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Açıklamalar benim rızamın ve bilgimin dışında. Ben de görevimin başındayım" diye konuştu.