Diyarbakır Barosu’ndan beraat talebine tepki: Tahir Elçi suikastı cezasız kalmayacak Diyarbakır Barosu’ndan beraat talebine tepki: Tahir Elçi suikastı cezasız kalmayacak

Haber: Hülya Kılınç Seçim döneminde vatandaşın yüksek su fiyatlarıyla ilgili şikayetleri üzerine suya indirim ve ilk 2 tonuna 1 lira yapacağı sözünü yerine getirdi.  Ferdi Zeyrek başkanlığında toplanan MASKİ Genel Kurulu'nda alınan kararla 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere Manisa ili genelinde ilk 2 ton su 1 TL oldu. Sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirim yapıldı. Su teminat bedelleri ise 80 metreküpten 45 metreküpe düşürüldü. Genel kurulda ayrıca camilerde olduğu gibi cemevlerinden de su kullanım bedeli alınmamasına oy birliğiyle karar verildi. 

BAŞKAN ZEYREK: CEMEVLERİMİZDEN SU KULLANIM BEDELİ ALMAYACAĞIZ

Başkan Zeyrek, MASKİ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, belediyeciliğin ayrım yapmadan halkın ihtiyacını karşılamakla sorumlu olduğunu vurgulayarak “Sosyal belediyeciliğimizin özü de budur. Bu güzel şehirde, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimlere eşit hizmet verme anlayışla her yurttaşımızın yanında olacağız. Bu anlamda Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesi olan Cemevlerimizden, Camilerimiz ve mezarlıklarımızdaki gibi su kullanım bedeli almayacağız. Halkımız bizlere yıllardır süre gelen sıkıntılarını anlattı biz de bunları çözeceğimizin sözünü verdik. Bugün bizlere bu görevi layık gören tüm hemşerilerimin dertlerini bir bir çözeceğimizin ilk adımlarını atmış bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. MASKİ Olağanüstü Genel Kurulunda alınacak kararların şehrimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  Başkan Zeyrek'in konuşmasının ardından 2024 yılı Ücret Tarifesi ve Detayları ile EKS ve Mekanik Sayaç kullanım kurallarını içeren gündem maddesi oylamaya sunuldu.  Oy birliğiyle gündem maddesi Hukuk ve Tarifeler ile Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edildi. İlgili gündem maddesinin komisyonda görüşülmesi için genel kurula kısa bir ara verildi. MASKİ Olağanüstü Genel Kurulu İkinci Oturumunda Hukuk ve Tarifeler ile Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edilen gündem maddesi oybirliği ile Meclis’ten geçti.