Liftli kamyon ile nakliye hizmeti nasıl alınır? Liftli kamyon ile nakliye hizmeti nasıl alınır?

Kürt siyasetinin simge isimlerinden Leyla Zana 8 yıl aradan sonra Newroz'da platforma çıkarak halka seslendi. Zana, 1993 yılında başlatılan barış sürecine atıfta bulunarak, “Yeni bir barış sürecine hazır mısınız?” diye sordu.

Giydiği geleneksel kıyafetleri ile sahneye çıkan Zana, alandakilere Kürtçe seslendi. Melle Mustafa Barzani ve Abdullah Öcalan vurgusu ile konuşmasına başlayan Zana, “Biz Kürtler Melle Mustafa Barzani’den Kürtlüğümüzü öğrendik. Abdullah Öcalan’ın bilinci, felsefesiyle uyandık” dedi.

Zana, şunları söyledi: "Newroz, Newroz'u kutlayan herkesin olsun. Biz bencil ve paylaşmayan bir halk değiliz. Ama Newroz'u Newroz yapan Mazlum Doğan, Zekiye Alkan ve Rewşen'in bedenidir. Biz bedenlerimizle Newroz'u aydınlatıyoruz ve halklara mal ediyoruz. Hep birlikte kim kutlamak istiyorsa onlara kutlu olsun. İsterse dünyanın öbür ucunda olsun, isterse şimdi aramızda olsun. Hepsine kutlu ve mutlu olsun. Biliyorsunuz Jîna Amini'nin bir sloganı bütün dünyada insanlara ve kadınlara mal oldu: Jin, jiyan, azadî."