Bilindiği gibi kadınlarda dış genital organların görünümü farklı olabilir. Bu durum her ne kadar son derece normal olsa da bazı kadınlarda rahatsızlık yaratabiliyor. Dış genital organın görünümü özgüven sorunlarına, strese, cinsel ilişkiden uzak durmaya ve kaygıya yol açabiliyor. İşte bu durumda devreye genital estetik işlemler giriyor. Labioplasti ameliyatı genital bölgedeki küçük dudakların büyük dudaklara nazaran daha büyük olması, daha sarkık olması gibi durumlarda uygulanan cerrahi müdahaledir.

Küçük dudaklardaki sarkıklık kadınlarda sadece psikolojik olarak bazı rahatsızlıklara yol açmıyor. Aynı zamanda mayo gibi dar kıyafetleri giyememe, kronik enfeksiyon sorunları ya da hijyen ile alakalı sorunlar da yaşanabiliyor. Koşu yapma, ata binme ya da yüzme gibi çeşitli aktivitelerde de sıkıntılar yaşandığını söyleyebiliriz. Bu ve benzeri şikayetleri olan kadınlarda iç dudaklara yapılan cerrahi müdahale ile tüm sorunların ortadan kaldırılması mümkün olabiliyor.

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu ameliyatın amacı iç dudaklardaki sarkıklığı gidermek, asimetrik görünümü ortadan kaldırmak ya da iç dudakların daha küçük bir görünüm kazanmasını sağlamaktır. Ameliyat genel anestezi ya da hastanın durumuna bağlı olarak lokal anestezi altına gerçekleştirilir ve ağrısız bir şekilde tamamlanır. Operasyonda iç dudaklardaki fazla doku kesi yolu ile çıkarılır ve böylelikle iç dudaklara daha küçük, daha simetrik bir görünüm de kazandırılmış olur. Kısa sürede tamamlanan operasyondan sonra iyileşme süresi de hastalar için zorlayıcı değildir. Hastaların kendilerini iyi hissetmeleri durumunda taburcu işlemleri aynı gün yapılabiliyor. Ancak evde bir süre dinlenmek gerektiğini de unutmamalısınız.

Labioplasti Sonrası İyileşme Süreci

Labioplasti sonrası evde 2 – 3 gün dinlemek gerekir. Hastaların büyük bölümü daha uzun süre dinlenmeye gereksinim duymazlar. Hijyene mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Operasyon sonrasında olası enfeksiyon problemini önlemek adına doktorunuz bazı ilaçlar kullanmanızı isteyebilir. Yine enfeksiyon ihtimali nedeniyle 4 hafta ile 6 hafta arasında bir süre cinsel ilişkiden uzak durulması gerekiyor. İyileşmenin tamamlanmasının ardından cinsel ilişki yaşanmasının önünde engel kalmaz. İyileşme süreci boyunca denize, havuza, saunaya ve hamama girmemek de önemlidir. Bu hususlara dikkat edildiği sürece herhangi bir sorun yaşanmadan iyileşme dönemi tamamlanır ve hastalar daha önce yaşadıkları tüm sorunlardan tek bir operasyon ile kurtulmuş olur.

Bu arada labiumların kanlanma açısından zengin bir doku olduğunu da belirtmeliyiz. Bu durum dokulardaki iyileşmenin hızla tamamlanmasını sağlıyor. Ameliyat sonrası uygulanan dikişler operasyondan yaklaşık 10 gün sonrasında kendiliğinden emiliyor ve dikiş aldırmaya gerek kalmıyor. Hafif bir şişme ya da kızarıklık olması ise gayet normaldir. Kızarıklık, şişlik ve hafif düzeydeki ağrı kısa zamanda kendiliğinden ortadan kalkar. Ağrı çok az olsa da hastayı rahatsız etmesi durumunda doktorun reçete ettiği ağrı kesici ilaç kullanılabilir.

Kimler Labioplasti Operasyonundan Faydalanabilir?

Labioplasti cerrahi bir müdahale ile gerçekleştiriliyor. Bu nedenle hastaların ameliyata engel olabilecek bir sağlık sorununun bulunmaması gerekiyor. Gebelik ve emzirme dönemlerinde de bu ameliyat yapılamaz. Annelerin operasyondan faydalanmak için emzirme dönemini tamamlamış olmayı beklemeleri önerilir. İç dudaklardaki sarkıklık nedeniyle kıyafet seçiminde zorlanan, özgüven sorunları yaşayan ya da kronik enfeksiyon problemi ile karşılaşanlar için en doğru tedavi seçeneği olduğunu söyleyebiliriz.

Labioplasti Ameliyatına Hazırlık Süreci

Labioplasti ameliyatı, çok fazla hazırlık gerektiren bir ameliyat değildir. Doktorunuza kullandığınız ilaçlar ve mevcut rahatsızlıklarınız hakkında bilgi vermelisiniz. Operasyondan en az 10 gün öncesinde alkol ve tütün ürünleri kullanımını bırakmalısınız. Aynı zamanda kan sulandırıcı ilaç kullananların da doktorlarına danışarak ilaca ara vermeleri gerekebilir. Bunun dışında özel bir beslenme programı uygulamak ya da özel bir hazırlık sürecine girmek gerekmez.

Labioplasti Ameliyatı İçin Doktor Seçimi

Kadınlar labioplasti operasyonundan faydalanmak istediklerinde kolay iletişim kurabilecekleri ve tüm sorularına detaylı yanıt alabilecekleri bir doktor seçimi yapmak istiyorlar. Bunun için mutlaka şehir değiştirmek gerekmediğini de belirtmeliyiz. Bursa’da hizmet veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz genital estetik alanda en çok tercih edilen isimlerden biri oluyor. Labioplasti operasyonunda son derece deneyimli olması da bu hekimin sıklıkla tercih edilmesinin nedenlerinden biridir. Kolaylıkla randevu alınabiliyor ve hem hastaya hem de doktora uygun bir tarih belirlenerek operasyon planlaması yapılabiliyor.

Kaynak: https://www.drbariskorkmaz.com/