İstanbul'da Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından düzenlenen 10. Ordu Tanıtım Günleri başladı.

Açılışa katılan AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Yenikapı'daki etkinlikte Türkiye'de son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Kurtulmuş, ''Halka tepeden bakan, halkı adam etmeye çalışan kamu görevlisi artık yok'' iddiasında  açıklamasında bulundu.

Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bana bir siyasetçi olarak, yıllarını Türkiye'nin hizmetinde geçirmiş birisi olarak Türkiye'nin elde ettiği en değerli şey nelerdir derseniz, 3 tane temel noktanın altını çizerim. Bunlardan bir tanesi özgüven inşasıdır. Önceden 'Yapmazlar, yaptırmazlar, vermezler, müsaade etmezler' diye birçok konuda ne kadar geri bırakıldığımızı ne kadar geri kaldığımızı hepimiz biliyoruz. Ama Allah'a çok şükür şimdi bu ülkenin insanları, böyle biraz da taştan çıkararak emeğini zihniyle, gönlüyle, niyetiyle fevkalade güzel işlere imza atıyor. Türkiye, milli savunma sanayisinde, Akdeniz'deki etkin ve egemenliğini ilan eden tavrına kadar her yerde özgüveniyle ilerliyor.

Türkiye'nin elde ettiği diğer bir değer de devlet, millet kaynaşması oldu. Devletin bütün kurum ve kuruluşları, devleti temsil eden herkes vatandaşın emrinde. Fildişi kulelerde oturan, halka tepeden bakan, halkı adam etmeye çalışan kamu görevlisi artık yok. Varsa da onların da gereği yapılıyor.

Üçüncü büyük kazanımın ise vesayetlerin çöp tenekesine atılmış olmasıdır. Artık vesayet devri geride kalmıştır. İstanbul'da, Ankara'da oturan bir avuç azınlığın 'Falanca böyle düşünüyor, sivil ya da asker bürokratlar şu şekilde Türkiye'yi düşünüyorlar, falanca medya patronları şu şekilde düşünüyor' devri geride kalmıştır. Artık darbe yapmaya hevesli olanlar da darbenin bir şekilde aklında, zihninden geçirenler de Türkiye'de vesayet döneminin bir daha asla canlanmayacağını biliyorlar. Bu millet vesayetleri geride bırakmıştır. Bu üç şey Türkiye'nin kazanımıdır. Biz bütün Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak aziz milletimizin fertleri olarak her alanda birliğimizi, beraberliğimizi, dostluğumuzu arttırarak başta Ordulular olmak üzere çok daha ileriye gideceğiz ve inşallah hep beraber bu kazanımlarımızın üstüne her gün biraz daha ekleyerek yeniden güçlü büyük Türkiye'yi mükemmel bir halde kurmayı inşallah bu millet gerçekleştirecektir.”