İlk adımlarını Satoshi Nakamoto isimli tam olarak kim olduğu bilinmeyen bir kişi ya da grubun attığı dijital para kavramı artık birçok şirketinde katkısıyla büyümüş ve kripto para dünyası  haline gelmiştir. Dijital para merkeziyetsizdir. Herhangi bir lokal para birimine göre karşılığı yoktur. Tamamen alıcı ve satıcı arasında kırılamayacak şekilde şifrelenmiş olarak transferi yapılır.

Bu durum insanların dolandırıcılık konusunda bu para birimlerini kullanmasına sebep olsa da birçok avantajı da beraberinde getirmiştir. Her ne kadar henüz bu para birimi tam olarak devletlerce tanınmasa da maddi değil dijital olduğu için transferi oldukça kolaydır. Eğer gem denilen henüz değerlenmemiş ama arkasında güvenilir şirketler bulunan kripto paralara yatırım yaparsanız oldukça yüksek karlar elde edebilirsiniz. Devletler üstü olduğu içinde lokal politik olaylardan etkilenmez.

En Güvenilir Kripto Para Siteleri

Dijital para dünyası her ne kadar şifrelense de eğer paranızı işlem yaptığınız hesaplarda bırakırsanız bu paralarınızın çalınma ihtimali doğabilir. Bu sebeple işleminiz bittikten sonra paralarınızı dijital cüzdanlarınıza alıp saklamanızı ve işlem yaptığınız borsaya dikkat etmenizi öneririz. Türkiye de insanların bolca işlem yaptığı, öne çıkmış en  güvenilir kripto para siteleri  hangileri bakacak olursak Binance köklü bir firma olması ve geniş işlem hacmiyle öne çıkmaktadır. 

Daha sonra ise Bitlo sitesi kolay kullanılabilir ara yüzü, gelişmiş güvenlik önlemleri ve alt tutar olmamasıyla öne çıkmaktadır. Eğer borsa hacmi düşük ama çeşitliliği yüksek bir borsa ararsanız Gate İO sitesine bakabilirsiniz. Bitpanda sitesi ise mobil cihazlardan işlem yapma şansı verdiği için birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Bu siteler haricinde Coinbase Pro, Bitfinex sitelerine de göz atabilirsiniz.

Zec Coin Nedir?

Zec Coin Nedir ? Borsalarda Zcash olarak da adlandırılan dijital para birimi yüksek gizlilik imkânı vermesinden dolayı insanların ilgisini çekmektedir. Bu para birimi ile işlem yapmak eğer kullanıcının onayı olmazsa mümkün değildir. Kullanıcılar korumalı şekilde işlem yaparlarsa geride hiçbir iz bırakmazlar çünkü veri izleri kamu ile paylaşılmaz. Bu para birimi şu an Binance, OKEx gibi piyasalarda işlem görmektedir. 

Birçok yatırımcı bu para birimini ilginç bulduğu için yatırım yapmaktadır. Eğer yapılan yatırımlarla oldukça büyük bir ivme kazanan Zec Coin bu şekilde giderse ilerde 200 doların üstüne çıkan fiyatlara satılacağı ön görülmektedir. Birçok yatırımcı bu para biriminin nereye gideceği konusunda kararsız olduğu için şimdilik ufak alım emirleriyle yatırım yapılmasının çok daha uygun olacağını söylemektedir.