Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben Aleviyim" diyerek ilk kez oy verecek genç seçmene seslendiği ve "Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin?" ifadelerini kullandığı açıklaması, AKP cenahında rahatsızlık yaratmış görünüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradan kendi adına bir mağduriyet oluşturmaya çalışıyor" iddiasında bulunarak Türkiye'de Alevilere karşı ayrımcılık olmadığını savundu. İktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin eski yayın yönetmeni İbrahim Karagül ise Kılıçdaroğlu'nun "iç savaş" çağrısı yaptığını iddia edince büyük tepki çekti.

'BİRÇOK CEMEVİ TEMELİ ATILDI'

İçişleri Bakanı Soylu, Haber Global'de Başak Şengül ile Mesele Özel programında yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun milyonlarca defa izlenen videosu için "Bugüne kadar söylememiş de neden şimdi söylüyor?" dedi. Cemevleri konusunda inşaattan dem vuran Soylu "Alevi Bektaşilikle ilgili bir alt yapı kurulacağı zaman birçok Cemevi temeli atıldı, Türkiye tarihinde ilk bunlar" derken, "Bu ülkede Ermeni kaymakam var, Caferi Valimiz var. Şu anda mevcut. Görevlerini rahatça yapıyorlar. Afgan Türkü Valimiz var. Alevi emniyet müdürleri, jandarmaları, genel müdürleri var" ifadelerini kullandı.


'BEN KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANIYLA ÇALIŞIYORUM BİLİYORSUNUZ'

Soylu, "Bütün bunlar Türkiye'ye uzak bir durum değil ama bu alanı kendi arka bahçesi olarak değerlendirmek en önemli çıkış noktalarından bir tanesi. Alevi oy alamaz, toplum bunu sorgular diyen biz değiliz, bizim böyle derdimiz de yok. Buradan kendi adına bir mağduriyet oluşturmaya çalışıyor ancak biz bugünleri çoktan geçtik. Ben Kılıçdaroğlu'nun danışmanıyla çalışıyorum biliyorsunuz" dedi.

KARAGÜL'E TEPKİ YAĞDI

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, AKP'ye yakın Yeni Şafak'ın eski yayın yönetmeni Karagül ise sosyal medya hesabından yine provokatif bir paylaşımda bulunarak, Kılıçdaroğlu'nun kimlik üstü siyaset vurgusuyla paylaştığı videolarda "Türk-Kürt" ve "Sünni-Alevi" olarak "iç savaş çağrısı yaptığını" ileri sürdü. Karagül, "Bu adamı durdurun. Artık bu işin seçimle, siyasetle alakası yok" dedi.
Karagül'ün bu paylaşımı çok sayıda Twitter kullanıcısından "Bunu mu anladın" sorusu eşliğinde ayrımcılık tepkisi aldı. CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem de "İbrahim, işlediğin tüm nefret suçları sebebiyle yargılanacaksın! Yalancı! Bu iğrençlikler asla yanına kalmayacak!" mesajını paylaştı.

EBABİL HAREKATI DA EKSİK KALMADI

Bir diğer provokatif paylaşım da, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in bir 'troll ordusu' olarak Soylu'ya bağlı olduğunu ifşa ettiği 'Ebabil Harekatı'nın hesabından geldi. Mezhepçi paylaşımda, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin Suriye'de Sünnilere karşı katliam çağrısı yaptığı ileri sürüldü.