Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Ankara Keçiören İlçe Teşkilatı binasına dün gece saat 02.00'da saldırı düzenlendi.

Dün gece düzenlenen saldırı sırasında ilçe örgütü binasının camları kırıldı. Saldırgan ilçe binasına girerek, Aysel Tuğluk'un fotoğrafının olduğu pankart ve HDP bayraklarını da aldı.

Mezopotamya Haber Ajansı'na göre, saldırı anına ilişkin kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından HDP'li yetkililer suç duyurusunda bulundu.

AYNI BİNAYA DAHA ÖNCE DE SALDIRI DÜZENLENMİŞ

HDP'li yetkililer, Keçiören'de parti binalarına daha önce de birçok kez saldırı düzenlendiğini ve yapılan suç duyurularından sonuç alamadıklarını aktardı.

‘BAYRAKLARI YAKMAYA ÇALIŞTI’

HDP Keçiören İlçe Teşkilatı’na yönelik saldırganın bir kişi olduğunu, gece 02.00 sularında HDP bayraklarını tutuşturmaya çalıştığını fakat bayraklar yanmayınca taşla saldırıda bulunduğunu belirten HDP Ankara İl Eş Başkanı Vezir Coşkun kamera görüntüleriyle birlikte suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Saldırının ardından herhangi bir gözaltı işleminin olmadığını belirten Coşkun Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Burası daha önce de saldırıya uğrayan bir yer. Karakoldakiler dahi buna sıradan yaklaşıyor. ‘Burası Keçiören’ diyorlar ve bu tarz saldırıların olmaması için bir çabaları yok. Sıradan yaklaşarak önemsememe durumu da var. Kamera kayıtlarında saldırganın yüzü gayet açık gözüküyor ama hala herhangi bir gözaltı yok” ifadelerini kullandı.