Baklava denilince herkesin midesinde adeta kelebeklerin uçuştuğu, herkes tarafından sevilerek yendiği, reddedilmez bir gerçek. Bunun yanında bir de kalite ve uygun fiyatla sunulunca ilk akla gelen elbette Pürtat kalitesi oluyor. Pürtat Baklava, pek çok baklava çeşidiyle olduğu gibi cevizli baklava seçeneği ile de müdavimlerini, kendine has lezzetleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Her seçeneği ayrı lezzetli enfes baklavalar…

Baklava, içerisinde kullanılan malzemesi, isterseniz ceviz isterseniz fındık, isterseniz de fıstık olsun, birbirinden farklı her seçeneği ile asla vazgeçemeyeceğimiz, geleneksel lezzetlerin en başında gelir. Her seçeneği ise ayrı ayrı lezizidir.

Bayramlarımızın da kutlamalarımızın da en kıymetli sofralarımızın da vazgeçilmez, enfes tadıdır baklava. Yemeklerin hemen ardından şöyle şerbetli bir tatlı yiyelim denildiğinde ilk akla gelen tatlı elbette ki baklavadır.

Cevizli baklava mı yoksa fıstıklı baklava mı?

Baklava denilince ilk akla gelen elbette fıstıklı baklava oluyor ancak fıstıklı baklava kadar gönüllere taht kurmuş bir diğer baklava çeşidi de cevizli baklava… Bazı ustalar ve tadımcılar arasında baklava cevizli daha güzel yok fıstıklı daha güzel diye tartışsalar da biz tüketiciler her iki lezzetin de tadına doymadan yapamıyoruz.

Baklava yapımında hemen her yöre, iç malzemesinde kendine özgü çeşitlemelere gitse de toplumumuz için en kabul görüleni fıstık ve ceviz kullanılarak yapılmış olan baklavalardır. Özellikle İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesindeki yörelerde, baklava içerisinde ceviz kullanımı daha çok tercih ediliyor. Her ne kadar bu bölgelerde ceviz kullanımı daha yaygın gibi görünse de artık ülkemizin dört bir yanında baklavalarımız cevizli yapılıyor.

Baklavada eğer cevizi tercih ediyorsanız doğru adres Pürtat Baklava

Baklava vazgeçilmez klasik bir lezzet. Ama siz de bir seçim yapmış ve seçiminizi cevizli baklavadan yana kullanmışsanız, cevizli baklavayı tadabileceğiniz en doğru adres, Pürtat Baklava’dır. Pürtat cevizli baklavaya giderken sizi enfes bir tada ulaştıracak tek adrestir.

Pürtat’ın cevizli baklavası da bildiğimiz, klasik baklavanın yapımıyla aynıdır. Buradaki tek fark içerisinde kullanılan malzemelerin, özenle ve her birinin kendine has yöresinden tek tek seçiliyor olmasıdır.

Pürtat, incecik açılmış yufkalar arasına, doğal tereyağı döküyor ve yufkaların tam orta katmanına, gevrekliği ağızda hissedilebilecek leziz ceviz parçaları serpiyor. Daha sonra 160 ila 180 derecelik fırınlarda 40 dakika süreyle, üzeri kızarana dek özenle pişiriyor. Sonrasında usta eller tarafından hazırlanmış, kıvamında şerbeti ile tatlandırılarak sofralarınıza sunuyor.

Farklı seçenekler ile hem lezzetli hem uygun cevizli baklava…

Pürtat’ın kendine has yorumuyla cevizli baklava çeşitleri içerisinde, cevizli özel baklava, normal baklavaya nazaran 16 adet yufka kullanılarak yapılması ve küçük dilimler halinde kesilerek hazırlanıyor olması sebebiyle, ortaya lezzetine doyamayacağınız bir tat çıkarıyor.

Dilerseniz karışık olarak hazırlanan, cevizli baklavalardan tercih edebileceğiniz gibi cevizli özel baklava ve karışık hazırlanmış çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Üstelik özenle hazırlanan bu paketler, alım gücünüzü de zorlamıyor. Pürtat Baklava, üstün kalitesine nazaran oldukça makul bir şekilde cevizli baklava fiyatları sunarak bu leziz tatlıyı her bütçeden alıcın hizmetine sunuyor.

Cevizli baklava kilosu oldukça uygun bir tatlı olmakla beraber tadına da doyulmayan, yedikçe yeme isteği uyandıran bir baklava. Üstelik Pürtat farkıyla masanızda yerini almaya hazır.