İzmir’de Afganistanlı göçmenlerden oluştuğu iddia edilen bir grubun, metalci bir gence giyim tarzı nedeniyle saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

Saldırının ardından darp edilen gencin arkadaşları duruma tepki göstererek sosyal medya paylaşımlarında bulundu. Mültecilere yönelik ırkçı söylemleri ile daha önce de gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Twitter üzerinden darp edilen gencin fotoğrafını paylaşarak “Afganistan’dan gelip Türkiye’de kime nasıl giyineceğini, nasıl yaşayacağını dikte söylüyor. Hoşuna gitmeyeni dövüyor. Korkma! Gidecekler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha sonra Özdağ'ın alıntıladığı tweetin silindiği görüldü.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında ise mağdur gencin ifadesine başvuruldu. İfadesinde kendisine saldıranların Afgan olmadığını belirten genç, saldırganlardan şikayetçi oldu.

Ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden de açıklamada yapan genç, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar olay mültecilerle ilgili değil. Bu olayı bana yaşatan kişi Türk. Tipinden ve diksiyonundan dolayı herkes mülteci yazmış. Ben de herkes mülteci yazınca öyle sanmıştım. Ama Türk olduğu çıktı. Ama bu kişi bir Türk olsa da bir insana tarzından dolayı saldırdığı için hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Lütfen mülteci yazmayın çocuğun kimliği Türk çıktı. Yanlış anlaşılma." 

Kaynak: Gazete Duvar