İzmir Barosu'nun, "Baroları bölme, savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye, hiçbir güce teslim olmayacağımız" sloganıyla yapmak istediği yürüyüş polis tarafından engellendi, avukatlar oturma eylemine başladı.

İzmir Barosu, “Baroları bölme, savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye, hiçbir güce teslim olmayacağımızı" sloganıyla Alsancak semtinde bulunan İzmir Barosu Merkez binası önünde bir araya geldi. Avukatlar büro önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine kadar yürüyüş yapmak istedi. Baro üyesi avukatlar yürüyüş yapmak istediği esnada polis tarafından kanuna aykırı olduğunu iddiasıyla engellendi.

Baro başkanı Özkan Yücel yürüyüşlerinin engellenmesine ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Yücel, “Barolara yönelik saldırıyı ifade etmek için yola çıktık. Eylemimizin şiddet içeren bir yanı yoktur. Anayasal hakkimizi kullanıyor olmamız rağmen şuan kolluk kuvvetleri tarafından durdurulmuş durumdayız. Suç işliyorlar, bu barikat çözülene kadar buradayız” dedi.

Avukatlar, “savunma susmayacak” sloganları eşliğinde oturma eylemine geçti. Baro üyeleri barikat açılana kadar beklemeye karar verdi.