İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet mensuplarının siyasi baskılar ve mobbing ile karşı karşıya olduğunu, istifalar ve intihar vakalarının yaşandığını söylemişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Akşener şunları söyledi:

"Kendilerini sürekli ezmeye çalışan, kirli bir düzenle karşılaşıyorlar. Bunun sonucunda da; istifalar, ve her duyduğumuzda canımızı yakan, intihar vakaları, her geçen gün daha da artıyor. Peki, bu vahim durum karşısında, Bay Kriz ve ‘usta’ İçişleri Bakanı ne yapıyor? Hiçbir şey… Her konuda olduğu gibi, bu konuda da, kulaklarının üzerine yatarak, hiçbir sorun yokmuş gibi davranarak, intihar eden evlatlarımızın, bir değeri yokmuş gibi, umursamaz tavırlar takınarak, kendi kurdukları kirli düzeni, sürdürmeye aynen devam ediyorlar.

Emniyet Teşkilatı’nın, birikimini sömürüyorlar. Her yerde olduğu gibi, burada da, liyakatin yerini, torpilin aldığı atamalarla, Teşkilat mensuplarımızın, haklarına giriyorlar.

Türkiye’nin müstakbel başbakanı olarak, söz veriyorum: Kahraman Türk Polisi’nin değerini, sadece şehit olduğunda bilen, bu köhnemiş zihniyeti mutlaka değiştireceğiz. Her seçimde verdikleri, 3600 ek gösterge sözünde, hala bir gelişme yok… Sizler için 3600 ek göstergeyi çıkartmak da inşallah bize nasip olacak."

SOYLU'DAN YANIT GECİKMEDİ

Ancak Akşener'in sözlerine Süleyman Soylu'dan yanıt gecikmedi. Soylu, “Seni en iyi biz biliriz. Seni en iyi bildiğimizi de en iyi sen bilirsin. Emniyet Teşkilatımız her an başarıdan başarıya koşarken kahraman polisimiz ağzına hiç yakışmıyor...” dedi.

Bakan Soylu açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’nin bugünkü huzur ortamında sadakat ve fedakarlıklarıyla katkısı büyük olan Emniyet Teşkilatımızı istismar kampanyasına, 15 Temmuz öncesi gibi kendisini "müstakbel başbakan" atayan Zafiyet Hanım da katılmış!

Polisimize; Cumhurbaşkanı aday adayı ve avanesi ile uyuşturucu taciri karalamasına, küçük ortağınız HDP tarafından "beyaz toros" suçlamasına ve FETÖ'cülerin alçak iftiralarına, meczupların saldırılarına ses çıkaramayan Akşener; anlıyorum ki, Gaziantep'teki kaptagonculardan kurtulamamış!

Şehit ailesine küfreden müptezeli koruyan, çok kıymetli(!) devlet büyüğü; Çok kıymetli kendi kendini atayan "müstakbel başbakan", O kadar zayıf oynuyorsun ki; daha önce söyledim; seni en iyi biz biliriz. Seni en iyi bildiğimizi de en iyi sen bilirsin. Emniyet Teşkilatımız her an başarıdan başarıya koşarken Kahraman Polisimiz ağzına hiç yakışmıyor...

Son üç yıldır TÜİK araştırmasında Kamu Hizmetlerinde Vatandaş Memnuniyetinde 1. sıra Asayiş Hizmetleri. Tüm araştırmalarda terör, ülkemiz sorunları arasında artık en alt sıralarda. Türkiye’nin en güvenilir kurumları arasında polis en ön sıralarda.

Yapmak istediğin şey, bir FETÖ senaryosu: Türkiye’nin en güvenilir noktasına saldırmak. Başaramayacaksın Zafiyet Hanım.”

İYİ PARTİ'DEN SOYLU'YA YANIT

İYİ Parti Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, Akşener'in sözlerini Soylu'nun anlamadığı ifade edildi. Açıklamada, ". Bunun bir tercih olmasını dileriz. Zira; tercih değil de bir idrak sorunu ise durumun daha da vahim olduğunu kamuoyunun ve bu atamanın sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanının bilgisine sunuyoruz" ifadesine yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Sayın Genel Başkanımızın TBMM grup konuşmasında 314.000 TL maaş alanlara ilişkin tek bir cümle etmeyen Usta Bakan, daha önce de örneklerine defalarca vakıf olduğumuz üzere; her sıkıştığında bilumum terör örgütlerinin isimlerini sayarak, düne kadar irtibatlı ve iltisaklı olduğu, methiyeler düzdüğü FETÖ’nün güncellenmiş versiyonu gibi görevi ve yetkisini karine yaparak iftira ve suç uydurma içerikli aciz siyasetine kararlılıkla devam etmektedir.

Bir bakan düşünün ki; katıldığı her miting ve parti toplantısında, Sayın Genel Başkanımıza sayısız iftira ve ithamda bulunup devamında hiçbir şey yapamamaktadır. Siyaseti ve Bakanlık görevini birbirinden ayıramayan, kişisel ikbalini, milletin, demokrasinin hukuk ve adaletin önüne konumlandırmış olan Usta Bakan’ın sene-i devriyesine yaklaştığımız hakkındaki iddialara ilişkin bir arpa boyu yol alınmamış olmasındaki rolünü de yakından takip ettiğimizi bu vesile ile kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

"USTA BAKANA EMNİYET MENSUPLARIMIZIN SORUNLARIYLA KALICI OLARAK İLGİLENMESİNİ ÖNERİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, ucube sistem olarak tanımlamamızın yaşayan örneği olan Usta Bakan, bir İçişleri Bakanı’nın görevinin patronuna şirinlik, görevde kalabilmek için her türlü tavizi vermek ve bu uğurda her türlü işbirliğine sıcak durmak olduğunu defalarca olduğu gibi bu olayda da çekinmeden ortaya koymuştur.

Emniyet Teşkilatımızın, mücadele kararlığı ve kahramanlıklarını, kişisel siyasi çıkarı uğruna kullanmaya teşebbüs eden Usta Bakana, teşkilat ve mensuplarının yapısal sorunlarıyla kalıcı olarak ilgilenmesini öneriyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın, TBMM Grup konuşmasında ifade ettiği gibi, “İçişleri Bakanlığı Türk Devlet idaresinin en önemli kurumlarından biridir.”

Dolayısıyla, bu kurumun başındaki kişinin de, makamının önem ve ağırlığına uygun bir üslup taşıması, devletimizin itibarı açısından son derece kıymetlidir.

“Kifayetsizliğin ve seviyesizliğin” hiçbir idareciye bir şey katmayacağını ve yakışmayacağını hatırlatarak ilan etmek isteriz ki;

İYİ Parti, Emniyet Teşkilatımızın sorunlarını dile getirmeye, bu sorunlara çözümler önermeye devam edecektir.

Mevcut iktidar bu sorunları çözmediği taktirde de, İYİ Parti iktidarında gereğini hızla yapacaktır."