İsveç Türkiye'ye mektup göndererek ülkedeki "terör" unsurlarına karşı polisi harekete geçirdiğini iletti, NATO üyeliği ile ilgili somut eylem istedi.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Stockholm’den Ankara’ya gönderilen 6 Ekim tarihli mektupta İsveç’in NATO üyeliğine dair Türkiye’nin endişelerini gidermek için “somut adımlar” attığı belirtildi.

İki sayfalık mektupta, İsveç’in Türkiye ve Finlandiya ile haziran ayında imzalanan memoranduma “tamamen uyduğunu” gösteren 14 örnek verildi.

Mektupta, İsveç’in güvenlik ve terörle mücadele polisi Sapo’nun “PKK’yla ilişkin operasyonlarını yoğunlaştırdığı” belirtildi. Sapo’nun eylül ayında Türkiye’ye gelerek MİT’le görüşmeler yaptığı belirtildi.

Mektuba göre İsveçli yetkililer, PKK’nin İsveç’in ulusal güvenliğine tehdit ve organize suçlardaki rolüne dair yeni analizler yaptı.

Konuya yakın bir kaynak İsveçli yetkililerin mektubu Cumhurbaşkanlığı’na ve Dışişleri Bakanlığı’na ilettiğini söyledi.

NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde Türkiye'nin endişelerini gidermeye yönelik "üçlü muhtıra" imzalanmıştı.

Kaynak: T24