Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'ndan (SMF) oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, emek ve halk buluşmalarını sürdürüyor.

Dün İzmir'de düzenlenen buluşmasının ardından bugün Okmeydanı Labella Premium Salonu'nda işçi ve emekçilerin katımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıda, işçilerin ve emekçilerin taleplerinin, ittifakın programında yer aldığına dikkat çekilerek, işçi ve emekçilere ittifakla birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı.

“Değiştireceğiz” şiarıyla emekçilerin sorunlarını ve çözümlerini konuşmak için yapılan toplantıya EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Sözcüsü Ebru Günay, SMF Sözcüsü Barış Kayaoğlu, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Pelin Kahiloğulları da katıldı. İstanbul’da farklı iş kollarından birçok işçi ve emekçi de toplantıda yer aldı.

223522

"OTURUN SEÇİMLERİ BEKLEYİN DEMİYORUZ"

Açılış konuşmasını TİP Parti Meclisi ve Emek Bürosu Üyesi Hakan Koçak yaptı.

Koçak, 4 Aralık'ın Madenciler Günü olduğunu belirterek, Amasra’da yaşamını yitiren işçileri andı. Türkiye verilerinde, sürekli sermaye lehine bir artışın gözlendiğine dikkat çeken Koçak, “Pastada emeğin payı düşüyor” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın masa başında değil mücadele alanlarında kurulduğunu belirten Koçak, ittifakın programının emekten yana olduğunu vurguladı. Sermayeye karşı emekçiler lehine bir bütçe anlayışına sahip olduklarını belirterek, “Zenginden almak, yoksula vermek gibi perspektif ile, bunu da emekçilerin mücadelesini dayanak yapıyoruz” dedi.

Koçak, “Size oturun seçimleri bekleyin demiyoruz. İşçilerin ve emekçilerin mücadelelerini birleştirmek ve güçlendirmek istiyoruz. Elbette oyunuzu istiyoruz ama ondan önce, mücadeleye çağırıyor ve özne kılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"BU KARANLIK İKTİDARI KAZA KAZA SÖKÜP AYDINLIĞA ÇIKACAĞIZ"

EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, ülkenin içinde bulunduğu durumu işaret ederek, “Bıçak kemiğine dayandı. 450 milyar dolar borç var. Kim aldıysa, kim yediyse o ödeyecek” dedi.

İttifak olarak, kamulaştırma politikalarını hayata geçireceklerini anlatan Öztürk, “Kimsenin yanına kâr kalmayacak. Bu yoksulluğu silip atmak için bunu yapmak zorundayız” dedi.

Ülkede despotik bir iktidar olduğunu belirten Öztürük, bu iktidarı Türkiye işçi sınıfı ve halkların değiştireceğini ifade ederek, “Bu karanlık iktidarı kaza kaza söküp aydınlığa çıkacağız” dedi. Öztürk, iktidar karşısında gerçek alternatifin Emek ve Özgürlük İttifakı olduğunun altını çizdi.

223521

"DÜZEN MUHALEFETİNE HAYIR DİYORUZ"

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de engelliler ve madenciler gününü hatırlatarak, “Sadece acılarını paylaşmıyoruz. Kardeşlerimizle her yerde bu ittifakı kuracağız. Amasra’da, Zonguldak’ta kuracağız. Geliyoruz” dedi.

Tek adam iktidarı için “Sarayın, holdinglerin ittifakıdır. Talancıların, çetecilerin ittifakıdır” diyen Akdeniz, “Bu ittifakı dağıtacağız” diye konuştu.

CHP’nin açıkladığı vizyon programını eleştiren Akdeniz, “Biz bunların ne olduğunu biliyoruz. Reddediyoruz. Ahmet Arifi’n dizeleriyle; 'Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları. Tanı da büyü'" dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın, işçi, köylü, halk ittifakı olduğunu belirten Akdeniz, “Düzen muhalefetine hayır diyoruz. Sendikal bürokrasiyi de biz parçalayacağız. İşçilere lazım olan özgüvendir. O kanalları biz açacağız. Bu ülkede huzur yok. 16 saat çalışırsa, bu ülkede huzur mu olur? Huzur olmazsa baskı olur, zulüm olur, sınır ötesi operasyonlar olur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrensel