Baret işçilerin iş yaparken taktiği kask niyetinde kullanılan bir şapka türüdür. Özellikle inşaat alanlarından çalışan kişilerin kafasında gördüğünüz sarı, mavi, renklerde daha çok bulunan yuvarlak başlıklara verilen isim baret olmaktadır. Daha çok endüstriyel ve inşaat alanlarında kullanılan bu baretler kafaya düşecek olan katı, sıvı, ağır, hafif tüm maddelerden kafayı korumak ve elektrik çarpma durumlarında da aynı işlevi yaparak yaralanmalardan korumak için özel olarak imal edilmiştir. Bu baretler her alanda kullanılır olsa da inşaat ve endüstriyel alanda kullanımı bir hayli daha fazladır. https://www.propazar.com/is-guvenligi-baretleri sayfası üzerinden çeşitli baret ürünlerine erişim sağlayabilirsiniz.

Bu baret gibi kullanılan bir diğer iş malzemesi ise iş ayakkabısı olmaktadır. İş ayakkabıları iş yaparken giyilen özellikle düşme ve batma alanlarının daha fazla olacağı yerde batmaları engellemek düşme ya da sıkışma durumlarında ayağı koruyan ya da elektrik çarpma durumlarında kişinin ayağının toprakla temasını artırarak ayağı korumak için kullanılır.

is-1

İş Ayakkabısı Baret Avantajları Nelerdir?

İş ayakkabısı ve baret kullanımı herkes tarafından bilinen ve kullanılmakta olan parçalar olsa da kimse detaylı olarak koruma şeklini bilmemektedir. Baret özellikle endüstriyel ve inşaat alanlarında çalışan kişilerin kafalardan düşecek taş, tahta, beton ve daha birçok parçanın düştükten sonra kafaya daha az zarar vermesine yardımcı olur ve elektrik çarpma durumlarında bu baretlerden elektrik geçmez.

Bu sayede de kişi olumsuz durumlarda kafasına darbe almaktan kaçınır. Aynı işlevi yapan bir diğer malzeme olan iş ayakkabısı kişinin iş alanında gezerken ayağına çivi tornavida gibi ucu sivri şeylerin batmasına, ayağa düşen şeylerde ayağın hissetmemesi ve toprakla olan iletişimi sayesinde elektrik çarpma durumları en aza indiği için kişinin ayaklarını en güzel şekilde korur. İş ayakkabıları kullanarak ayaklarınızı yara ve darbelerden koruyabilmeniz mümkündür.

 is-2

İş Ayakkabısı Baret Fiyatları

Kullanılan madde ya da malzeme yapılan işçilik kalite ve markaya göre bu ürünlerin fiyatları değişiklik gösterir. Ürünlerin fiyatları çeşidine göre aynı olmayıp sabit bir fiyat yoktur. Bu yüzden de kişiler bu ürünleri alırken kendilerine uygun olan fiyatı seçerek alışveriş yapabilirler. Hepsi birbirinden kaliteli iş güvenliği malzemeleri ürünlerini en uygun şekilde sahip olabilmek için www.propazar.com web sitemizden alışveriş yapabilirsiniz.