İçinde yaşadığımız zamanlar, iş güvenliğinin öncelikli hale geldiği ve buna göre bir kariyer seçiminin yapıldığı zorunlu bir seçim içeriyor. Ülkemizde oldukça popüler hale gelen meslek kurslarına olan talebin nedenlerinden biri, nispeten kısa sürede iş bulmayı kolaylaştırması ve aslında mesleki eğitimin önünü açmasıdır. Peki durum gerçekten böyle mi? İstihdam garantili kurs konsepti var mı? Yazımızda bu eğitimlerden bahsedeceğiz ve bu eğitimler sayesinde meslek sahibi olmanın nasıl mümkün olduğunu ele alacağız.

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

Son yılların en öne çıkan mesleklerinden biri olan aile danışmanlığı listemizin başında yer alıyor. Aile danışmanı olmanın şartlarından biri olarak belirlenen aile danışmanlığı eğitimi de sertifika programı kapsamında verilmektedir. Aile danışmanlığı eğitimi, kursiyerlere hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim yoluyla ulaştığı için mezunları tarafından en çok aranan seçeneklerden biridir. Aile danışmanlığı sertifikasının detaylarına ulaşmak istiyorsanız eğitim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Fotoğrafçılık

Alaycı fotoğrafçılık yaparak para kazanan birçok fotoğrafçı olduğunu biliyorsunuz. Ücretli Halk Eğitim Kursları 2022 Fotoğrafçılığı kesinlikle listede olmayı hak ediyor.

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve bu konuda uzmanlaşacağınızı düşünüyorsanız, çok para kazanabilirsiniz.

En iyi profesyonel kurslar için halk eğitim merkezlerinde mutlaka fotoğrafçılık eğitimi göreceksiniz. Fotoğrafçılığa bu şekilde girebilirsiniz. Fotoğrafçılar için çalışabilir veya kendi işinizi kurabilirsiniz. Örneğin, stok fotoğrafçılığı yaparak ayda dolar kazanabilirsiniz. Stok fotoğraf nedir? Öğrenmek için yazımı okuyabilirsiniz.

İnsan kaynakları

İnsan kaynakları uzmanları birçok kurum ve kuruluşun vazgeçilmez personeli arasında yer almaktadır. Üniversitede işletme, ekonomi, sosyoloji, iletişim gibi bölümlerden mezun olduysanız, halk eğitimi dersleri için insan kaynakları dersini düşünebilirsiniz.

Belirli bir bölümden doğrudan mezun olma zorunluluğu olmadığı için aldığınız sertifikalar önemlidir. İnsan kaynakları uzmanı olarak çok iyi maaşlı şirketlerde çalışabilirsiniz.

Gayrimenkul Danışmanı Sertifika Programı

Yönetmelikte belirtilen bir diğer eğitim programı da mesleki eğitim olarak da sıralanan gayrimenkul danışmanlığıdır. Gayrimenkul Alım Satım Yönetmeliğine göre; Gayrimenkul danışmanlığında 100 saatlik eğitim zorunludur. Ayrıca okulu bitirmek ve ilkokuldan mezun olmak dahi yönetmelik gereği geçerli bir koşuldur. Emlakçı veya emlak danışmanının şartlarından biri olan emlak müşavirliği belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı veya üniversite tarafından onaylanabilir. Eğitimle ilgili sertifika detaylarını gayrimenkul danışmanlığı kursu sayfasından inceleyebilirsiniz.

Grafik dizayn

Grafik tasarıma açık halk eğitimi derslerini mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederim. Kazançlı halk eğitim kursları denilince ilk akla gelenlerden biri kesinlikle grafik tasarım olmalıdır.

Kurs dışında kendinizi geliştirebilir ve biraz serbest meslek yapabilirseniz, reklam ajanslarında vb. Gelecekte sertifikanızla. çalışabilirsin. Tabii ki, gerçekten ilerlemeniz gerekiyor.

En İyi Meslekler

TÜİK İşgücü Hanehalkı Anketi sonuçlarına göre 3 milyon 853 bin kişi işsiz. Ancak bazı meslekler maaş gibi faktörler nedeniyle popüler hale geldi. Türkiye'de en yüksek ücretli meslekler, yani en değerli meslekler:

En Sevdiği Kamu Sektörü Mesleği: Vergi Uzmanı

Vergi uzmanlığı Türkiye'de en yüksek ücretli mesleklerden biridir. Aslında aynı isimde bir üniversite bölümü yoktur. Mesleği icra edebilmek için işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler ve finans bölümlerinden mezun olmak yeterli değildir. Vergi deneyimi gereklidir.

Ehliyeti olmayan, KPSS'yi geçemeyen, mülakatta başarısız olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilerin vergi uzmanı olmaları mümkün değildir. Vergi profesyonellerinin vergi politikasına hakim olması ve vergi mevzuatını bilmesi de önemlidir. Dijital bir meslek olan vergi ekspertizinde çok yönlülük ve sorumluluk duygusu en az mevzuat bilgisi kadar önemlidir.

Vergi uzmanlarının asıl istihdam alanı vergi daireleridir. Vergi dairelerinin yanı sıra noterler ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilirler. Meslek yüksek ücretli bir meslek olduğu için emeklilik koşullarıyla da faydalar sunmaktadır.

En Sevdiği Dijital Çağ Mesleği: Yazılım Mühendisliği

Yazılım mühendisliği dijital bölümlerden biridir. Dijital alanda başarılı olamayan, analitik düşünme ve problem çözme becerilerinden yoksun kişilerin yazılım mühendisliğinde başarılı olması mümkün değildir. Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun olan ve programlama dillerine aşina olanlar yazılım uygulamaları yapabilirler.

Yazılım mühendisleri bilgisayar endüstrisinde çalışır. Yazılım şirketleri, yazılım mühendislerinin ana iş alanıdır. Diğer çalışma alanları otomotiv şirketleri, bankalar ve telekomünikasyon şirketleridir. Aslında yazılım ihtiyacı her sektörde olduğu için her alanda bir yazılım mühendisine ihtiyaç duyulmaktadır.

Yazılım mühendisliği en iyi iş fırsatları arasındadır. Mezunlar Python kursları gibi eğitimlerle farklı programlama dillerini öğrendiklerinde iş bulma olasılıkları artıyor. Birçok yazılım mühendisliği mesleğinde olduğu gibi, tecrübesi olanların daha yüksek maaşlar alması mümkündür.

Kendi işinizi kurmak için bir şirkete kaydolabilir ve sanal ofis kullanabilirsiniz.

En uzun eğitim süreci olan meslek: Yeminli Mali Müşavir

Yeminli Mali Müşavir ile Türkiye'nin en çok kazanan meslekleri listemize devam ediyoruz. Maliye, muhasebe, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, işletme ve ekonomi bölümlerinden mezun olanlar, giriş stajı sınavını geçmeleri, meslekte 10 yılı tamamlamaları ve Yeminli Mali Müşavir (SMMM) yeterlilik sınavını geçmeleri halinde yeminli mali müşavir olabilirler. .

Muhasebe eğitim kursu, staj dahil ortalama 17 yıl sürer. Yeminli Mali Müşavir olmak isteyen kişilerin dijital olarak başarılı, tedbirli, çözüm odaklı, disiplinli ve çözüm odaklı olması önemlidir. Maaş skalası deneyime göre değişir. Kendi ofisini açanların müşteri portföylerinin büyüklüğüne göre çok yüksek gelirler elde etmeleri mümkündür.

İdeal bir meslek: Avukat

Ülkemizde en kaliteli mesleklerin hangileri olduğunu bilmek denilince akla ilk gelen mesleklerden biri avukatlıktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Hukuk Fakültesi mezunları stajlarını yaparlar. Staj sonrası adli sicil kaydı temiz ise mesleğe başlayabilirler.

Avukat olmak için iddialı ve araştırmacı olmak, konuşma becerisine sahip olmak, güçlü analitik becerilere sahip olmak ve sabırlı olmak önemlidir. Aslında, yüksek maaşlar tüm avukatlar için geçerli olmayacaktır. Yüksek maaş için iyi bir yabancı dil bilgisi ve çok fazla deneyim gereklidir. Kendi hukuk bürosuna sahip olan avukatlar, deneyimlerine dayalı olarak yüksek bir gelir elde edebilirler.

Ayrıca Ankara'da çalışabilmek için Ankara otobüs bileti alabilirsiniz:

Hayalindeki Meslek: Pilot

Sivil pilot olmak için Pilotluk Bölümü'nden, askeri pilot olmak için Milli Savunma Üniversitesi'nden mezun olmak gerekir. Yer ve yön duygusu gelişmiş, sorumluluk duygusu güçlü, kriz ve stres yönetimi, çözüm odaklı düşünme becerisi ve disiplini olanlar meslekte başarılı olabilirler.

Pilotluk Türkiye'de en yüksek ücretli meslekler arasında yer almaktadır; ancak maaşı başta faaliyet alanı olmak üzere birçok faktör belirlemektedir. Kaptan ve yardımcı pilot maaşları farklıdır. Ayrıca sektöre göre ücret farklılıkları da bulunmaktadır. Kıdem, uçulan saat, kullanılan uçak tipi ve uçuş rotası gibi faktörlerin maaşlar üzerinde önemli etkisi vardır.

Kalite Mesleği: Noter

Noter olmak uzun bir eğitim süreci gerektirir. Noterlik için 4 yıllık hukuk eğitimi ve hukuk stajı yeterli değildir. Ayrıca noter belgesi almak ve noter stajı yapmak da gereklidir. Noter olma şartları oldukça geniştir. Noter maaşını belirleyen işlem sayısıdır.

https://www.seokulüp.com/seo-hizmeti/