Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı'nın (Interpol), Suriye'yi yeniden üyeliğe kabul ettiği belirtildi.

Suriye Kriminal Güvenlik Dairesi Başkanı Hüseyin Cuma, Interpol Genel Sekreterliği Yürütme Komitesi'nin, teşkilat meseleleriyle ilgili olarak Suriye'ye yönelik yasağını kaldırdığını ve Şam ofisine tüm yetkilerini iade ettiğini açıkladı.

'ŞAM'I ZİYARET EDECEKLER, ÇALIŞTAY YAPILACAK'

Sputnik'in haberine göre Cuma, Şam'daki ofisin yeniden hizmete girmesini beklediklerini belirtti. Uluslararası Interpol Genel Sekreterliği'nden bir heyetin teşkilatın eski Terörle Mücadele Bürosu Direktörü ve bir grup eğitmen ile birlikte önümüzdeki ay Şam'ı ziyaret edeceğini duyuran Cuma, ziyaretin, Interpol'un en yeni yazılımına yönelik bir çalıştayı da içereceğini belirtti.

'SINIR GEÇİŞLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER DİĞER DEVLETLERE İLETİLECEK'

Cuma, Şam'ın yeniden üyelikle birlikte, uluslararası parmak izi veri tabanına olan erişimi sayesinde araç kaçakçılığıyla mücadele için göçmenlik, pasaport, gümrük ve sınır geçişleri gibi bilgileri diğer devlet kurumlarına iletebileceğini kaydetti.

Bu gelişmenin, özellikle Interpol Genel Sekreterliği ile Şam arasındaki iletişim ve hizmetleri büyük ölçüde kolaylaştıracağı belirtildi.

Uluslararası suçlarla mücadele eden Interpol, dünyanın en büyük polis teşkilatı olarak 194 üye ülkesi bulunuyor. Interpol, üye ülkelerine veri tabanına ve iletişim ağına erişim izni veriyor.