İngiltere'de Sosyal Adalet Merkezi (CSJ) isimli düşünce kuruluşunun araştırmasına göre, ülkede tefecilere borcu olanların sayısı 1.08 milyonu buldu. Kuruluş, bu sayının hükümetin tahminlerinden üç kat daha fazla olduğunu duyurdu. 

CSJ'den yapılan açıklamada yasadışı borçlanmayı ölçmenin zor olduğu vurgulanırken, söz konusu tahminin yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı bir ankete ve 1200 tefeci kurbanının sağladığı kanıtların analizine dayandığı belirtildi. 

İngiltere'de hükümetin yasadışı borçlanmaya dair son raporu 2010 tarihliydi ve ülke çapında 310 bin kişinin tefecilere borçlu olduğu saptaması yer alıyordu. CSJ ise bu sayının 1.08 milyona yükseldiği tahmininde bulunurken, kurbanların beşte birinden fazlasının tefecilere borcunu beş yıldan uzun sürede ancak geri ödeyebildiğini belirtti. Araştırmada, "Bu durumun daha da kötüleşmesini bekleyebiliriz" denildi. 

CSJ aynı zamanda, tefecilerin giderek çevrimiçi platformlara yöneldiğini, yeni kişileri borçlandırmak için sosyal medyayı kullandığını da belirtti. Borç verenlerin büyük çoğunluğunun ise geri ödemeleri psikolojik manipülasyon ve baskı yoluyla geri aldığı aktarıldı.