İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun terör soruşturmasıyla ilgili düzenlenen toplantıda paylaştığı belgeler, AKP'li Kağıthane Belediyesi'nde gündem oldu. Sözkonusu belgeler, geçtiğimiz gün bir başka AK Partili belediye olan Bahçelievler Belediyesi'nde de gündeme geldi. CHP’li Ali Haydar Kahraman, "Bir önceki belediye başkanı ve mevcut belediye başkanıyla ilgili bir soruşturma var mı?" diye sordu.

BAHÇELİEVLER BELEDİYE MECLİSİ'NDE GÜNDEM İMAMOĞLU

Halk TV'den Hazal Ocak'ın haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçen günlerde yaptığı terör soruşturmasıyla ilgili toplantıda paylaştığı belgeler dün AK Partili Bahçelievler Belediye Meclisi’nde de gündem oldu. İlçe belediyesinin CHP’li Meclis üyesi Ali Haydar Kahraman, verdiği soru önergesinde "terörle bağlantılı işten çıkarılan belediye çalışanları olup olmadığı ile bir önceki belediye başkanı ve mevcut belediye başkanı hakkında bununla ilgili bir soruşturma açılıp açılmadığını" sordu.

Kağıthane Belediyesi Meclisi gündemine önceki gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hem terör soruşturması hem de siyasi yasak davasıyla ilgili basın toplantısında paylaştığı belgeler geldi. Belgelerde İstanbul Valiliği’nin kamu görevinden çıkarılmasını istediği personellere ilişkin yazının AK Partili belediyelere de gittiğini gösteren yazılar da mevcuttu.

'FIRTINALAR KOPARTILIYOR'

Aynı belgeler AK Parti Bahçelievler Belediyesi Meclisi gündemine de dün geldi. İlçe belediyesinin CHP’li Meclis üyesi Ali Haydar Kahraman "ilçe belediyesinde terör örgütü ile bağlantılı personelin işten çıkarılıp çıkarılmadığına" ilişkin soru önergesi verdi. Mecliste söz alan Kahraman “İBB üzerinde fırtınalar kopartılıyor. Birçok soruşturma ve davalar açılıyor. Edindiğimiz yazılara göre İBB ve 39 ilçe belediyesinde bir soruşturma yapıldığına ilişkin bir yazı var. Bu yazıda Bahçelievler Belediyesi de var. 2015’ten 2023’e kadar Bahçelievler Belediyesi’nde terörle iltisaklı bulunup işten çıkarılan çalışanlarımız var mı? Bununla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Bahçelievler Belediyesi’nde bir önceki belediye başkanı ve mevcut belediye başkanıyla ilgili bir soruşturma var mı?” diye sordu.