İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) yönetiminde değişikliğe gidildi. İETT, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce'nin sorumluluğunda olacak.

Konuya ilişkin olarak Twitter hesabından açıklama yapan Buğra Gökçe "Başkanımız Sn. Ekrem İmamoglu’nun uygun görmesiyle ulaşımın bütünlüğü ilkesi içinde mevcut görevimle beraber asırlık çınarımız @ietttr'nin tarafımca yönetilmesi kararından büyük onur duyuyor, görevi devralacağım Sn. @alperbilgili‘ye yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

BUĞRA GÖKCE KİMDİR?

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden 1995 yılında mezun olan Buğra Gökce, 2000'de aynı üniversitede yüksek lisansını, 2007 yılında Japonya Hükümeti'nin verdiği burs ile Japonya'nın kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim aldı. Gökce, 2008 yılında da ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamladı.

2002'den itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın çeşitli kademelerinde yöneticilik görevlerinde bulunan Gökce, 2006-2007 yıllarında ise Şehir Plancıları Odası'nın Genel Başkanlığını yürüttü.

2005-2014 yıllarında ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevliliği yapan Gokce, 2008'de İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliğine tayin oldu. 2009-2010 yıllarında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlığını üstlendi.

1996'da Ankara Büyükşehir Belediyesi imar dairesinde kamu görevine başlayan Gökce, 2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesi'ne geçişi onaylanmadığından memuriyetten istifa edip Çankaya Belediyesi'nde görev yapmaya başladı.

Gökce, 2010-14 yıllarında Çankaya Belediyesi yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütmüştü.

2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde fen işleri daire başkanı olarak göreve başlayan Gökce, Ekim 2014'te ise genel sekreter yardımcılığı görevine atandı. Eylül 2016'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine vekaleten atanan Gökce, Mart 2017'de ise asaleten bu göreve getirildi.

Mayıs 2022'ye dek İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri olarak görev yağan Gökce, Haziran 2022 tarihi itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı oldu.