Hentbola başlamak istediğinde çevresinin, “sen kızsın şort giyemezsin” diyerek engel olmak istediklerini söyleyen Akpınar’a destekler gelmiş, Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Merve ve arkadaşlarının tüm masraflarını karşılayacaklarını ve tesis yapacaklarını söylemişti.

Halk TV'den Onur Durmuş'un haberine göre; birçok yerden destek sözü alan Akpınar'ın ekibi 'Güneşin Çocukları Hentbol Takımı' şu anda yarı finalleri oynanan şampiyonaya katılamadı.

'KÖYDE OLAN ÇOCUKLAR ANTRENMANLARA GELEMİYORLAR'

Maddi imkansızlıklar yüzünden Türkiye Şampiyonası'na gidemediklerini söyleyen antrenör Bayram Kaplan, "Ulaşım konusunda sıkıntı çektik. Ben kampta olduğum için başka bir arkadaşımız sporcuları götürecekti. Ulaşım olacağı bulamadığımızdan Türkiye Şampiyonası’na katılamadık. Ligi bile imkansızlıklardan dolayı zor bitiriyoruz. Ben hoca olarak kendi cebimden harcama yaparak ligin tamamlamasını sağladım. Merve bizim sporcumuz ama bizim için sadece Merve yok. Onun gibi 35-40 çocuk var eğitim verdiğimiz. Köyde olan çocuklar antrenmanlara gelemiyorlar. Ben bir öğretmen maaşıyla bir yerlere getirmeye çalışıyorum. Biz imkansızlıklar yüzünden Türkiye Şampiyonası’na katılamıyoruz. Biz bu turnuvaya gitseydik en kötü çeyrek finale kadar çıkardık" ifadelerini kullandı.

Kaplan, "Çocuklar gidecekler ve kalacak yer sorunu yaşayacaklar. KYK Yurdu’nda kalabileceklerdi aslında ama bu çocukların aileleri tedirgin oluyorlar. Ulaşım ve konaklama imkanları sağlıklı olmayınca bu çocukların aileleri endişe etmekte haklılar tabi. Bize kimse yardım etmek zorunda değil tabi. Bu çocuklar geleceğin yatırımı aslında. 14-15 yaşındaki çocukları 25 yaşındaki sporcularla yarıştırıyoruz. Bu çocuklar 3 yıl sonra çok başarılı olacak. Ben tek başıma bu çocukların her şeyine yetişmeye çalışıyorum. Suruç Belediyesi ile görüşme yaptım ve kendileri bize destek çıkacaklarını söylediler” dedi.

Kaplan sözlerini şöyle sonlandırdı, "Ben deplasman giderlerini ve bu çocukların beslenme ihtiyaçlarının kendim karşılıyorum. Benim de ailem var ve ben yetişemiyorum bazen. Haluk Levent de çocuklarımıza 70 bin yardımda bulundu. Bunu ayda 350 TL olarak verecektik çocuklara. Haluk bey bu parayı bir seferde verelim çocuklar ihtiyaçlarını alsınlar dedi. Bize malzeme desteği geldi tabii. Eşofman takımı, ayakkabı ve top gönderenler oldu. Çocuklara markalı ayakkabılar gönderdiler. Bizim çocuklarımız 2 bin TL’lik ayakkabı giymesinler. 250 liralık ayakkabı giysin. Ben deplasmana gittiğimde çocuklarıma tavuk döner değil Adana yedireyim. Bu çocuklar deplasmana gittiklerinde kötü şartlardaki yurtlarda kalmasınlar, otelde kalabilsinler. Benim çok zoruma gidiyor. Bana bazen ‘Hocam ne istiyorsun?’ diye soruyorlar. Ben gururlu bir insanım ve dilenemiyorum. Yardım etmek isteyen zaten neye ihtiyacımız olduğunu görüyorlar."