HDP Derik ve Mazıdağı ilçe örgütü yöneticileri, Şenyaşar ailesinin “adalet” nöbetine destek ziyaretinde bulunarak, mücadelelerinin yanında olduklarını vurguladı.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı "adalet" nöbeti 71'inci gününde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Derik ve Mazıdağ ilçe örgütü yöneticileri Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu.

DAYANIŞMA VURGUSU  

Ziyarette konuşan HDP Derik İlçe Eşbaşkanı Selahattin İzci, “Bir devlette adalet olmazsa barış ve huzur olmaz. Barış ve huzur olmazsa hep acılar yaşanır. Adalet, hak, hukuk için herkes bu anneye sahip çıkmalı" dedi. Emine Şenyaşar'ın adalet talebinin yerine getirilmesini isteyen İzci, "Adalet herkes için gerekli. Adaleti ortadan kaldıranlar içinde yarın adalet gerekli olacak. Onlar da bu adliyelerde yargılanacaklar" ifadelerini kullandı. 

Ferit Şenyaşar ise, “Dayanışma ile ayakta kalıyoruz. Dayanışma ile mücadele ediyoruz. Mücadelemize Mardin’den gelerek destek veren heyete teşekkür ediyoruz. Aynı duyarlılığı bütün STÖ, siyasi parti ve vicdanlı insanlardan bekliyoruz" dedi.

AĞITLAR YÜKSELDİ

HDP'liler bir süre Şenyaşar ailesi ile birlikte "adalet" nöbeti tuttu. Nöbet sırasında olayın yaşandığı gün tanık olduklarını heyete aktaran anne Emine Şenyaşar gözyaşlarını tutamadı ve ağıt yaktı. 

Kaynak: MA