Son yıllarda özellikle teknolojinin ve internetin hızlı gelişimi ile birlikte diğer her alanlarda olduğu gibi haber ve habercilik yapma alanında da yükselen bir artış söz konusudur.

Sosyal medya haberciliği, insanların habere müthiş bir hızla ulaşmasını sağlanmış olmasına rağmen, eksi yönleri malesef ki çok daha fazladır. Çünkü haber yappmak, habercilik anlayışına ve habercilik ilkelerine sadık kalmakla doğru orantılıdır. Yandaş yada doğruluğu kesinleşmemiş haber yapanlar ortalıkta fazlasıyla varlar. Her habere itibar etmek işte bu sebepten dolayı doğru değildir.

Sizlere haber nedir ve hangi ilkeler dayanır bunlardan kısaca bahsetmek istiyoruz.

Haber, daha bir olayın oldukça nesnel ve gerçeğe uygun bir biçimde aktarılması olayıdır.

Yeni duyulan, yeni oluşan her şey habere dönüştürülebilir mi?

Hayır. Bir olayın haber değeri olması şarttır ve haber değeri taşıyorsa dahi doğruluğunun kesinlikle teyit edilmesi gereklidir. Çok sayıda insana ilgilendirmeyen ve ilginç olmayan olaylarda haber olmaz. Bir olayın haber olma olgusunu hak edip etmediğini ayırt etmek için birkaç kıstas vardır.

*Önemi

*İlginç olması

*Zamanlaması

*Yakınlık

*Duygusallık

*Tekrarlanma

*Çok fazla kişiyi ilgilendirmesi

*İlk olması

*Tek olması

*Merak uyandırması

*Meşhur olması

Listemizdeki kurallara uyması halinde muhabir haberini gerçek olaylar açıklamalar de durumlar üzerine kurmak zorundadır. Durumları, açıklamaları ve olayları bir araya getirirek bazı sorular ve  sorar habercilik ilkelerine göre yayımlar.

Her zaman Gerçeğin Peşinde habercilik yapmak tamamen objektif olmak gereklidir gazetecilik habercilik doğası gereği Vicdan sahibi insanların yapabileceği bir meslek dalıdır. Başka insanların dertlerini sıkıntılarını acılarını kendisine dert edinmeyen ve bunlar için çözüm bulmaya çalışmaya kişilerden gazeteci olmaz.

Haber yapmak olayları geniş kitlelere duyurmak ve sesinin duyulması için çabalamak ve ihtiyacı olana sahip çıkılması için mücadele etmektir. Bizler haberin kalitesini habercilik ilkelerine bağlı kalarak yayınlıyor siz değerli halkımıza iletiyoruz. Amacımız yerel haberciliğimiz ile bölgemizin kültürel, sosyal ve güncel olaylarını paylaşmak.

Hakkâri haberleri ile ilimizde bütün olan bitenden ilk siz değerli halkımızın haberi olsun diye canla başla çalışıyoruz. Yayınladığımız bütün haberlerin doğruluğu ve habercilik ilkelerine uygunluğu kesinlikle tartışılmaz düzeydedir. Gecemizi gündüzümüze  kattık.

Haberin odak noktası olmak için bütün olayların araştırmacısıyız. Güzel ilimizdeki bütün güncel olayları sizler ile ilk önce biz paylaşmak istiyoruz. Kaliteli ve doğru haberin adresi Hakkari haberi takipte kalın.

Yayıncılık anlayışımızda kesinlikle yandaşlık, taraf tutma, olayları kötüye kullanma veya  halkın dikkatini farklı yönlere kaydırma gibi olumsuz herhangi bir öge bulunmamaktadır. Bizler güzel ilimizin gelişmesi ve büyümesi amacı güderek elimizden gelen bütün çabayı harcamaktayız. Sizler için güzel  şehrimizin bütün sosyal , kültürel, ekonomik ve siyasi gelişmelerinin nabzını tutuyor, en sıcak en yeni haberleri  biz sizinle paylaşıyoruz.

Hakkari haber ile en güncel haberleri almak için, sayfamızı takipte kalın. Esen kalın.