Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'de 2021-22 sezonunun bitimine 10 hafta kala aldığı kararla spor kamuoyunda tartışma başlattı.

MHK'nin 13 hakemi listeden çıkarmasının ardından Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Merkez Hakem Kurulu (MHK), 28 haftası geride kalan Süper Lig’de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken aralarında Türkiye’nin en popüler hakemlerinden Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus’un da bulunduğu 13 ismi listeden çıkardı.

Hakem tarihinin en büyük operasyonu olarak değerlendirilen bu karar büyük tartışmaları beraberinde getirdi. Spor camiasını ikiye bölen bu karar hakkında siyasiler de açıklama yapmaya başladı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "MHK’nin hakemler ile ilgili aldığı kararın gerekçesi bu kritik süreçte şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Futbolseverlerin zihnindeki soru işaretleri mutlaka giderilmelidir" sözlerine yer verdi.