HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" videosuyla ilgili olarak, "Aylarca 'Aday olma çünkü işte anladın sen' muamelesi görmüş bir insanın çıkıp 'Evet ben Aleviyim, karnımızdan konuşmayalım ya da sonradan aaa biz bilmiyorduk falan olmasın' diyerek duruma açıklık kazandırmak istemesi gayet doğal. Yahut bunun üzerine bir anti propaganda yapılacağını öğrenmişse, rakibinin elinden bu silahı almak istemiş olması de doğal. Yahut 'Aleviyim ama sorun bakın nasıl bir Aleviyim' konusuna zoom yapmak istemiş olması da doğal" yorumunu yaptı. 

Karaca, "Mesele AK Partililerin dediği gibi 'Ülkede Alevi-Sünni meselesi yok ama Kılıçdaroğlu durduk yere bu konuyu kaşıyor' meselesi ise neden o video Twitter rekoru kırdı? Ülkede böyle bir sorun yoksa neden Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da birden çok kez müdahaleye uğradı? Hem de sadece sahabe türbesi ziyaret etti ve bir mezarlıkta Fatiha okudu diye?" diye sordu. 

İktidarın Kılıçdaroğlu'nun videosunda "açık var mı açık" şeklinde kötücül bir avlanma haline girdiğini belirten Karaca, şunları kaydetti:

"Asıl bu açıklamanın ardında öküzün altında buzağı arar gibi büyüteçle bir şey aramak çok esef verici. Kılıçdaroğlu ama, belli bir kuşağın bu esef verici hallerine çok kez maruz kaldı.

Çubuk’ta yumruk attılar. Affetti. Adalet yürüyüşünde yoluna tezek attılar, affetti.

Adıyaman’da arabasını tekmelediler, sahabe türbesinden kovuldu, mezarlıkta hakarete uğradı ve en son Kahta ziyaretini iptal etmek zorunda kaldılar. Yine de 'Ben hakkımı helal ettim' dedi.

Kaç siyasetçi, gerekçesi ne olursa olsun, sergilenen bu tavırlara karşı bu kadar olgun davranırdı? Ben pek fazla isim sayamıyorum.

Belki de bu nedenlerle bu videoda genç nesle sesleniyordu. 'Yaşı yüksek olanlara bunu anlatamam ama genç olanlar anlar' diye düşünmüş olmalı."