Hakkari Yüksekova'da polisin ablukası ve saldırısı sonucunda iki genç yaralandı. Çıkan olaylar nedeniyle bir kişi de gözaltına alındı. Bölge esnafı ise polis saldırılarına tepki olarak kepenk açmadı. İlçeden gelen görüntüler ise bölgedeki OHAL manzaralarını gözler önüne serdi. Görüntülerde polisin etrafa hedef gözetmeden rast gele ateş açtığı görülüyor.

'GELİŞİGÜZEL' SALDIRI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde herhangi bir eylem veya etkinlik yokken polis Cengiz Topel Caddesi üzerindeki eski cezaevi kavşağına zırhlı araçlarla yığınak yaptı ve caddede toplanan gençlere gelişigüzel plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırdı.

ANF'deki habere göre, olaylar nedeniyle ilçede esnaf polise tepki göstererek kepenk açmazken, polisler çatışmalar sırasında Şehir Mawa Kültür Merkezi'ni kurşun yağmuruna tuttu ve Eski Kışla Merkez Camii ve birçok eve de hedef gözeterek gaz fişeği attı.

Polisin bu saldırısına ise ilçedeki gençler taşlarla karşılık verdi. Gençlerin taşladığı bir akrebin devrilmesi sonucu üç polis yaralandı.

OHAL MANZARALARI

Polisin bölgede iki gündür sürdürdüğü abluka OHAL manzaralarını aratmıyor. DİHA'nın kayıt altına aldığı görüntülerde bir polisin elinde otomatik silahla rastgele ateş açtığı görülüyor. Hedef gözetmeden kurşunlar sıkılıyor ve polis bir şarjör boşaltıyor. Görüntülerde bir başka polis ise yine hedef gözetmeksizin ortalığı tarıyor.

İKİ KİŞİ YARALANDI

Olaylar nedeniyle iki genç yaralandı. Bir kişi ise gözaltına alındı.

İşte DİHA'nın kayıt altına aldığı ve İMC'nin yayınladığı görüntüler:



Yüksekova'da OHAL görüntüleri paylaşan: imctv