YPG, Minbiç’teki mevzilerini Türkiye destekli ÖSO’ya karşı güçlendirdiği iddiasını yalanladı.

Reuters’ın ulaştığı YPG Sözcüsü İbrahim İbrahim, “Yığınak yapılıyor ama YPG tarafından değil. Çünkü YPG Fırat’ın doğusunda” dedi.

Reuters, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde YPG'nin Menbic'deki savunma hatlarını güçlendirmek için bölgeye silah ve personel takviyesi yaptığını duyurmuştu.

ÖSO’nun, 12 Ağustos’ta YPG tarafından IŞİD’den temizlenen Minbiç’e ilerlediği belirtilirken, YPG’nin de bu kente yeniden yığınak yaptığı iddia edilmişti.

Reuters’ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, dün Nusaybin-Mürşitpınar arasında kalan Suriye sınır bölgesinde çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü TIR’ların ve minibüslerin doğudan batıya doğru intikal halinde olduğunun belirlendiğini kaydetmişti.

TSK ile Cerablus operasyonunu gerçekleştiren cihatçı gruplardan Sultan Murad Tugayı'nın komutanı dün, hedeflerinin Minbic olduğunu ve kenti "Birkaç gün içinde alacaklarını" söylemişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Antep'teki konuşmasında "PYD'nin kökünü kazıyacağız" demişti.

YPG'nin desteklediği, içinde Kürt, Arap ve Türkmenlerin de olduğu Suriye Demokratik Güçleri, Minbic'i geçtiğimiz haftalarda IŞİD'den kurtarmıştı. YPG, Minbic'in IŞİD'den alınmasının ardından görevini tamamlayan güçlerinin üslerine çekildiğini, 15 Ağustos’ta yönetimin Minbic Askeri Meclisi’ne teslim edildiğini duyurmuştu.