Van depreminin ardından depremzedelere yardım amacıyla yapılan “Van İçin Rock” konserinden elde edilen gelirle Van’ın Gürpınar ilçesi Üçgen köyüne bir okul ve lojman yapıldı. İnşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Okulun önümüzdeki eğitim yılında hizmete girmesi planlanıyor.

“Van İçin Rock” organizasyon komitesinin kendi sayfasında yer alan bilgilendirme şöyle:

“Daha önce belirttiğimiz üzere, Van İçin Rock konserinden elde edilen gelirle, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol gereği; Van’ın Gürpınar İlçesi’nde, Üçgen köyünde sekiz derslikli bir okul ve beraberinde dört öğretmen ve ailesinin barınacağı öğretmen lojmanı yapılması kararlaştırılmıştı.

“Yayınlanan fotoğraflar okulun "4 Temmuz 2013" tarihindeki durumunu yansıtmaktadır. Büyük ölçüde tamamlanan okulun çevre düzenlemesi, iç mekan ve tefriş çalışmaları halen sürmektedir. Okul 2013-2014 eğitim yılında hizmete girecektir.”

Van için Rock, 30 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde, zarar gören depremzedelere destek olmak amacıyla yapılmıştı. Redd grubu üyelerinden Güneş Duru'nun twitter sayfasındaki “Depremzedeler için bir konser yapamaz mıyız?”çağrısına 40’ı aşkın sanatçı ve müzik grubu destek vermiş, konser 30 Ekim 2011 Pazar günü Maçka Küçük Çiftlik Park konser alanında gerçekleştirilmişti.

Seyircilerin aldıkları biletler ve attıkları sms’ler ile toplanan yardımlar Kızılay aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na aktarılmıştı. Gönüllerden geçen okulun adının Van için Rock olması ancak Türkçe olmayan sözcüklerin okul adı olabilmesi için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Duru, bu ismin çok hoş olacağını ancak ille de bakanlar toplansın diye bir ısrarlarının olmadığını söylemişti.

Ayrıca Van İçin Rock etkinliği, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin her yıl düzenlediği: "Yılın Yıldızları" ödüllerinde "En iyi sosyal sorumluluk projesi" ödülünü almıştı. (Bianet)