Van'da önceki gün akşam saatlerinde bir minibüsün üzerine düşen çığın altında kalan vatandaşları arayan arama kurtarma ekibinin üzerine çığ düşmesi sonucunda 33 kişi hayatını kaybetti, ikisi yoğun bakımda 75 kişi de yaralandı.

İlk gün hayatını kaybeden 5 kişiyle birlikte, 39 kişi yaşamını yitirdi.

Kurtarma çalışmaları hava şartları nedeniyle sabah saatlerinde değerlendirilmek üzere durduruldu.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam saatlerinde sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı.

Minibüste olduğu düşünülen 2 vatandaşı kurtarmak için çalışmalar devam ederken, ikinci kez çığ düştü.

AFAD, ikinci çığ faciasında 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin de yaralandığını açıkladı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, yaralılardan 2 kişinin durumlarının ağır olduğunu ve çığ altında kaç kişinin olduğuna yönelik net bir bilgi olmadığını açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ, SABAH DEĞERLENDİRECEĞİZ

Süleyman Soylu, arama-kurtarma ekibinden 67 kişinin kurtarılarak hastanelere kaldırıldığını belirterek, "11 jandarma personelimiz ve 7 güvenlik korucusu şehit oldu. 1 Turkcell, 3 itfaiyeci ve 2 Karayolları çalışanı da hayatını kaybetti. (Çığ altında) 3 kişi olduğunu değerlendiriyoruz. İş makinesinin hemen altına sıkışmış, arkadaşlarımız almak istediler. Değerlendirme yaptık, çekilmeyi düşünüyoruz. Tipi şiddetlendi, yarın sabah (6 Şubat) tekrar değerlendirme yapılacak ve arama kurtarmanın devam edip etmeyeceğine karar vereceğiz. Ülkemize geçmiş olsun ve baş sağlığı dileğimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.