Ankara Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) öğrencilerin özel güvenlik görevlilerinin üstlerini aramasına izin vermemesi üzerine okula giren çevik kuvvet ekipleri biber gazı sıktı. Fakültede eğitime üç gün ara verildi. Vize sınavları da ertelendi.

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğrencisi ve Öğrenci Kolektifleri üyesi Özde Çelikbilek, ülkücü grupların bir süredir öğrencilere yönelik saldırıları olduğunu söyledi. Özel güvenlik görevlilerinin bu gruplara müdahale etmediğini öne sürerek, üstlerinin aranmasına karşı çıktıklarını anlattı.

Bianet'te yer alan habere göre Özde Çelikbilek şunları anlattı:

“Ülkücü gruplar ‘arka kantin’ dediğimiz yerde oturuyor. Okul öğrencileri ancak derslerle pek ilgileri yok. Üstümüzü aramak istediklerinde ‘arka kantinde oturanların üstleri aranmıyor, onlar okula satırla giriyor, bizim neden üstümüzü arıyorsunuz?’ diye karşı çıktık.

Arbede çıktı. Üstümüzü aratmadan okula girerek ardımızdan çevik kuvvet ekipleri okula girdi. Biber gazı ve copla bize müdahale etti. Altı kişi gözaltına alındı.”

Kampüs içine fakültede eğitim-öğretime üç gün ara verildiğine dair duyurular asılırken, öğrenciler okuldan çıkarıldı.

Özde Çelikbilek, ülkücü grupların 13 Kasım Perşembe günü okula giden öğrenciye, 14 Kasım ise evine dönen bir başkasına saldırıda bulunduğunu anlatarak şöyle konuştu:

“Öğrenci Kolektifleri üyesi arkadaşımız okula girerken üç kişi tarafından darp edildi. Bunun üzerine okula giren çevik kuvvet ekipleri bizi okuldan çıkmazsak müdahale etmekle tehdit etti.

Cuma günü okul çıkışı özel güvenlik eşliğinde okuldan çıkan aynı grup bize laf atıp küfür etti. Akşam ise yine Kolektifler üyesi bir arkadaşımıza evinin önünde satırlı saldırı oldu. Hastaneden bugün taburcu oldu. Aynı gün Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi bir öğrenciye aynı grup saldırdı. Başına darbe alan öğrenci bir gece hastanede kaldı.”