Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un yargılandığı dava için gittiği Anadolu Adliyesi’nde bir hakimle çektirdiği fotoğraf Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) incelemesine konu oldu. Birçok haber sitesi fotoğraftaki kadının Tatlıtuğ’un davasına bakan hakim olduğunu yazdı. Tatlıtuğ bunu yalanladı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Kıvanç Tatlıtuğ ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşan hakim hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Kıvanç Tatlıtuğ’un, 2012 ve 2013 yılları arasında sahte fatura kullandığı iddiasıyla “vergi usül kanuna muhalefet” suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemi istenen dava geçen gün Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ensonhaber adlı site, o gün çekildiği belirtilen bir fotoğrafı yayınlayarak, karedeki hakimin Tatlıtuğ’u yargılayan hakim olduğunu öne sürdü. Haberde, hakimin fotoğrafı Whatsapp hikayesinden ‘Perşembenin sürpizi’ notuyla paylaştığı belirtildi. Bir süre sonra aynı haber birçok sitede de yer aldı.

TATLITUĞ YALANLADI

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ise twitter hesabından, bu bilginin doğru olmadığını açıkladı. Tatlıtuğ, “Fotoğraftaki hakim, benim davama bakan hakim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim” dedi.

HSK BAŞKANVEKİLİ: AYRINTILI BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ

Bu gelişmelere karşın, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, fotoğraftaki hakim hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir hakim ile film yıldızının duruşma salonunda birlikte çektirdikleri fotoğrafın sosyal medyada yayımlanması akabinde HSK resen inceleme başlatmış olup, pazartesi itibarıyla konu hakkında kamuoyu ayrıntılı olarak ayrıca bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.