Şırnak'ta sabah saatlerinde aralarında kömür ocaklarını işleten firmaların sahiplerinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Şırnak merkezde sabah saatlerinde asker ve polisler birçok eve eş zamanlı baskın düzenledi. Aralarında kömür sahasını işletenlerinde olduğu 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Cindi Pusat, Veysi Çevik, Yüksel Acar, Fahreddin Adıgüzel ve Abdullah Acar’ın Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına götürüldükleri belirtildi. 
 
Gözaltına alınlar arasında, geçtiğimiz günlerde 8 işçinin yaşamını yitirdiği kömür ocaklarını işleten firma sahipleri de bulunuyor. 
 
VALİLİK: ADLİ İŞLEMLER DEVAM EDİYOR 
 
Gözaltına alınanlara ilişkin Şırnak Valiliği şu açıklamayı yaptı:

“Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ekiplerince, 25 Ekim 2017 günü saat: 06.00’dan itibaren Şırnak İl Merkezli, Cizre, Silopi ve Uludere İlçelerinde eş zamanlı olarak, 6415 Sayılı “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet” kapsamında Şırnak Kömür Ocakları Bölgesinde geçmiş dönemlerde ruhsatsız olarak kömür çıkarma faaliyetlerinde bulunduğu ve PKK/KCK Bölücü Terör Örgütüne finans sağladıkları değerlendirilen Kömür Ocakları işletmecilerine yönelik icra edilen operasyon sonucunda 19(on dokuz) şahıs gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şahıslarla ilgili adli işlemler devam etmektedir. Terörizmin Finansmanının Önlenmesine yönelik yürütülen operasyonlara aralıksız olarak devam edilecektir.”