Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murat Anıl Varol, 31 Ocak 2016’da silahını Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne (SBF) doğrultarak poz verdi ve bunu Twitter hesabından ‘yılın fotoğrafı” etiketiyle paylaştı. Gösterilen tepkiler üzerine hakkında soruşturma başlatılan Murat Anıl Varol’un, geçen yıl, silah doğrulttuğu fakültenin İşletme Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı’na asistan olarak alındığı ortaya çıktı.

Anıl Murat Varol tepkiler üzerine yaptığı açıklamada “Ahmet Haşim’in ‘Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden’ dizesini konuşurken bir arkadaşımın ‘Ağır ağır sıkacaksın bu merdivenlerden’ demesi üzerine mizansen yapmaya karar verdik. Oyuncak silahı bir milyoncudan aldım. Zaten bu yaşıma kadar hiçbir zaman ideolojik ya da siyasi bir oluşuma katılmışlığım da yoktur” dedi.

Dekanlık da Anıl Murat Varol’un “objektif kriterler gözetilerek” kadroya alındığını açıklayarak herhangi bir işlem yapmadı.  Varol’un SBF’deki görevinden istifa ettiği öğrenildi. İstifa üzerine Murat Anıl Varol’un ismi fakülte personel listesinden çıkarıldı.

Kaynak: ANKA