Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, tutuklanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile yaptığı telefon görüşmesini bugünkü köşesinde paylaştı.

Korkmaz’la konuşmasını paylaşan Zeyrek, “Kıraça Holding hisselerinden kaynaklanan alacağını silmek istemediği için başına bunların geldiğini anlattı ve hakkında ABD'de kara para soruşturması olduğu ve bu yüzden arandığı bilgisinin doğru olmadığını iddia etti. Gelin görün ki bu konuşmamızın üzerinden henüz bir saat geçmişti ki telefonuma “ABD istedi Avusturya Sezgin Baran Korkmaz'ı tutukladı” başlıklı bir haber düştü” dedi.

Zeyrek'in yazısından ilgili bölüm şöyle oldu:

Cumartesi İstanbul'dan Ankara'ya dönerken Bolu tünelini geçmiştim ki telefonum çaldı. Ülke kodu 41 görünüyordu. Şans eseri tünelden hemen sonra bir mola yeri var ve oraya girdim, telefonu açtım. Arayan Sezgin Baran Korkmaz'dı.

Programda yaptığımız yorumları dinlemiş. Orada bazı sorular sormuş, ses kaydının tamamının açıklanması gerektiğini söylemiştim. Kaydın geri kalanında geçen bir ismin duyulmasını istemiyorlarmış, o yüzden açıklamıyorlarmış.

“Gölge boksu yapıyorsunuz, herkes gerçeğin bir kısmını açıklıyor, çıkın olayın tamamını açıklayın, kaydın tamamını açıklayın” dedim.

Özetle söylemek gerekirse, Kıraça Holding hisselerinden kaynaklanan alacağını silmek istemediği için başına bunların geldiğini anlattı ve hakkında ABD'de kara para soruşturması olduğu ve bu yüzden arandığı bilgisinin doğru olmadığını iddia etti.

Gelin görün ki bu konuşmamızın üzerinden henüz bir saat geçmişti ki telefonuma “ABD istedi Avusturya Sezgin Baran Korkmaz'ı tutukladı” başlıklı bir haber düştü.