Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski ve Gülyazı köylerinde "sokağa çıkma yasağı" ilan edildi.

Uludere Kaymakamlığı tarafından ilan edilen yasak, zırhlı araçlarla duyuruldu.

Yasağın ikinci bir emre kadar devam edeceği belirtilirken, bölgede yaklaşık 1 haftadır askeri hareketlilik ve sınıra yönelik top atışları yapılıyordu.

Roboski ve Gülyazı'da sokağa çıkma yasağı saat 03.00'te başladı. Sabah saat 07.00'da barış aktivistleri Yannis Vasilis Yaylalı ve Meral Geylani'nin evine Gülyazı alayından askerler "terör örgütüne destek ve üye olma" şüphesi ile aramaya geldi.

3 saat süren arama sonucu 3 yıl önce Roboski'de adalet için yapılan imza kampanyaları ve diğer eylemler ile ilgili dövizler, pankartlar ve broşürler alındı.

Yannis Vasilis Yaylalı da saat 10.00'da bir grup asker ile Gülyazı Alayına götürüldü. Alaya gelen Uludere savcısının orada ifadesini alacağı bildirildi.

Yannis Vasilis Yaylalı ve Meral Geylani Roboski katliamı ardından başlatılan adalet kampanyalarına kaılmış, Roboski'ye yapılan barış yürüyüşü ardından köye yerleşerek barış mücadelelerini buradan sürdürmeye başlamışlardı. Askerdeyken yaralı olarak PKK'lilerin eline esir düşen İbrahim Yaylalı zamanla barış aktivisti olmuş, Rum asıllı olduğunu öğrenip ismini de Yannis Vasilis olarak değiştirmişti.

Yannis Vasilis Yaylalı hem vicdani ret hareketine, hem de Demokrat Haber'in de aralarında olduğu alternatif medyaya gönüllü muhabirlik desteği veriyordu.